|

Tatilcilerin dönüş çilesi

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle Anadolu Otoyolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Deniz yolculuğunu tercih edenler de Bandırma ve Yalova’daki feribot iskelelerinde yoğunluğa neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:04 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle yollara düşen vatandaşlar yine dönüş çilesi yaşad
​Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle yollara düşen vatandaşlar yine dönüş çilesi yaşad

Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle yollara düşen vatandaşlar yine dönüş çilesi yaşadı. Özellikle Anadolu Otoyolu’nun İstanbul yönü İzmit kesiminde, Gültepe rampası, Kartepe ve Çayırova mevkisinde yolun iki şeride düştüğü bölgeler, akşam saatlerinde araç yoğunluğuna sahne oldu.

TRAFİK ADETA DURDU

Yoğunluk zaman zaman Alikahya mevkisi ve Kandıra gişelere kadar uzandı. Arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı da trafik yer yer durma noktasına geldi. Otoyolun Ankara yönünde ise ulaşımın normal olarak seyrettiği görüldü. Tatilini Marmaris, Bodrum ve Fethiye başta olmak üzere Muğla’nın diğer ilçelerinde geçiren vatandaşların, evlerine özel araçlarıyla dönmek ve Dalaman ile Bodrum havalimanlarına ulaşmak için yola çıkmaları nedeniyle karayolunda trafik felce uğradı.

Araç kuyruğu yaklaşık 5 kilometreyi buldu. Dönüşe geçen çok sayıda vatandaş nedeniyle Çanakkale’detki Eceabat ve Lapseki iskelelerinde de uzun araç kuyrukları meydana geldi. Yalova’daki Topçular Feribot İskelesi’nde de zaman zaman araç yoğunluğu yaşandı. Çanakkale ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, yoğunluğun azaltılması için gemileri tarifeye bağlı kalmadan saatsiz sefer yaptı. Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısı tedbir amacıyla 16’dan 19’a çıkarıldı.

#​Ramazan Bayramı
#Yalova
6 yıl önce