|

Tarih ortaya çıkacak

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ile Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’i ziyaret etti. Başkan Çelik, “Sahabiye projesinde, merkeze yakın bölgede yüksek kat yerine alçak kat tercih ediyoruz. Bu sayede merkezdeki tarih gün yüzüne çıkacak” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:03 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başkan Çelik, “Sahabiye projesinde, merkeze yakın bölgede yüksek kat yerine alçak kat tercih ediyoruz. Bu sayede merkezdeki tarih gün yüzüne çıkacak” dedi.
Başkan Çelik, “Sahabiye projesinde, merkeze yakın bölgede yüksek kat yerine alçak kat tercih ediyoruz. Bu sayede merkezdeki tarih gün yüzüne çıkacak” dedi.

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Velibaşoğlu, projeleri Kayserili mimarların yapması ve Sahabiye Projesiyle ilgili görüşlerini dile getirerek Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Şehir Tiyatrosu binası ile çevresindeki tarihi binaların korunması konusundaki hassasiyetlerini anlattı.

BÜYÜKŞEHİR İLE MİMARLAR AYNI GÖRÜŞTE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında dile getirilen hususlarla ilgili mimarlarla aynı görüşü paylaştıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi. Projelerin Kayseri’de yapılması konusunda hemfikir olduklarını ifade eden Başkan Çelik, “Dışarıya yaptırdığımız bir tek proje var. Diğer projelerinin tamamını tasarım kabiliyetinin artması için şehirdeki mimarlarımıza yaptırdık” dedi.

TARİH DÜŞÜK KATLA ORTAYA ÇIKACAK

Mimarlar Odası’nın Şehir Tiyatrosu binası ve çevresindeki tarihi eserlerin korunması ile ilgili görüşleri üzerine de vilayet binası, tiyatro ve o bölgedeki tarihi binaların korunacağını daha önce açıkladıklarını hatırlatan Başkan Çelik, “Bu tür kentsel dönüşüm projelerinde merkeze yakın bölgede yüksek katlılar arkaya doğru alçak katlılar tercih edilir. Biz tam tersini yapıyoruz. Ordu evi ve belediyemiz arasında 12 tane tarihi eser var. Şu an yüksek katlı binalar nedeniyle bu eserler saklı durumda. Yeni projede bu arayı biz bir iki katlılarla geçiyoruz. Sonra 5-6 katlılar ve onların arkasında yüksek katlılar var. Böylece tarihi eserlerin hepsi ortaya çıkacak.” diye konuştu.

YEŞİL ALANLAR UNUTULMADI

Projedeki bir başka önemli noktanın da yeşil alan hassasiyeti olduğunu kaydeden Çelik, “Sahabiye’de şu anda 510 dönümlük alandaki yeşil alan miktarı sıfır metrekare. Yeni projede 350 dönümlük yerde park ve rekreasyon alanımız var. Bölgedeki yoğunluğu azaltmak için resmi kurumların hepsini dışarıya çıkarıyoruz. Bu yolla yeşil alan miktarı önemli ölçüde artacak” ifadelerini kullandı.


KARAR GÖRÜŞ ALINARAK VERİLDİ

Projeyi hazırlarken herkesi katkı vermeye davet ettiklerini de hatırlatan Başkan Çelik, yapılacak çalışmalar hakkında ilgililerin görüşlerinin alındığını kaydetti. Ziyarette Velibaşoğlu, Başkan Çelik’e 'Kent Tartışmaları' kitabını hediye etti.

#Kayseri
#Mimarlar Odası
6 yıl önce