|

TAM Başkanı Kışlakçı: Cemal için adalet istiyoruz

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı konsolosluk önünde açıklamalarda bulundu. Kışlakçı, "İş burada bitmedi bütün dünyayı harekete geçmeye davet ediyoruz. Cemal için adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:03 - 20/10/2018 samedi
Güncelleme: 09:03 - 21/10/2018 dimanche
Yeni Şafak
Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı konsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.
Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı konsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı

Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu önünde Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

TAM Başkanı Kışlakçı açıklamasında, "İş burada bitmedi bütün dünyayı harekete geçmeye davet ediyoruz. Cemal için adalet istiyoruz" dedi.

Kışlakçı'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

18 günden beri dünyadaki her ana haber bülteninin ilk sıradaki haberi oldu. Biz Türk Arap Medya Derneği olarak tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren, ekonomik ilişkilerini yeniden gözden geçiren Riyad Ekonomik Forumu'na katılımlarını iptal eden tüm devlet adamlarına, iş adamlarına, politikacılara da teşekkür ediyoruz ama
en büyük teşekkürü de bütün bu süreci müthiş bir özveri ve diplomasiyle yöneten bize olan desteklerini her an hissettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz

"Emir veren iradenin de cezalandırılmasını istiyoruz"


İş burada bitmedi bütün dünyayı harekete geçmeye davet ediyoruz.
Cemal için adalet istiyoruz
. Cemal'in katillerinin cezalarını kesmesini istiyoruz
fakat sadece 18 adamın değil bunlara emir veren iradenin de cezalandırılmasını istiyoruz
. Müslümanların arasına fitne sokan, Müslüman algısını bozan, tüm zamanların en büyük terör eylemlerini gerçekleştiren özgür gazeteciliğe umarsızca saldıran bu iradenin de cezalandırılmasını istiyoruz.

"Kral Selman'a sesleniyorum"

Suudi Arabistan Kralı Selman'a, Suud'un akil insanlarına ve büyüklerine Nisa Suresi 135. Ayeti ve Yüce İslam Peygamberinin hadisi şerifiyle sesleniyoruz; "
Ey İnanlar! Kendiniz, ana babanız ve yakınlarınız aleyhinde de olsa, Allah için şahit olarak adaleti gözetin. İster zengin, ister fakir olsun; Allah onlara daha yakındır. Adaletinizde heveslere uymayın. Eğer eğriltirseniz veya yüz çevirirseniz bilin ki, Allah işlediklerinizden şüphesiz haberdardır
" Ayeti kerimesi uyarınca ve kızı Fatıma da olsa taraf olmadan, ayrım yapmadan adeleti sağlayan cezasını veren bir Peygamberin ümmetine yaraşır şekilde Cemal için adaleti sağlayınız.
Sayın Kral, dün yayınlanan ve tüm dünyanın hak etmediği kimseyi tatmin etmeyen;
öldürüldü değil öldü denilen açıklamayı bir daha gözden geçiriniz.
Sözlerimi Cemalin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla noktalamak istiyorum. Cemal şöyle diyordu; 'Sözünü Söyle... Ve git...'
Ey Cemal'im! Sen sözünü söyledin ve gittin. Allah'ın rahmeti üzerine olsun.
#Cemal Kaşıkçı
#Turan Kışlakçı
il y a 5 ans