|

Taksici şüphelendi: İstanbul yerine karakola çekti

Erzurum'da bir taksi şoförü İstanbul'a gitmek üzere aracına binen yolculardan şüphe etmesi üzerine aracını polis kontrol noktasına götürdü. Araçta arama yapan ekipler, İranlı uyuşturucu tacirlerinin üzerinden 3 kilo 500 gram eroin yakaladı.

Yeni Şafak
12:03 - 5/09/2018 Wednesday
Güncelleme: 12:12 - 5/09/2018 Wednesday
AA
Taksi şoförünün dikkati, uyuşturucu taciri turistlerin yakalanmasını beraberinde getirdi.
Taksi şoförünün dikkati, uyuşturucu taciri turistlerin yakalanmasını beraberinde getirdi.

İran uyruklu Z.G. (27), B.G. (44) ile A.G. ve M.R, merkez Yakutiye ilçesinde durdukları ticari taksi sürücüsü Vahit T'den kendilerini önce Erzincan'a daha sonra İstanbul'a götürmesini istedi.

Vahit T, aradığı 155 Polis İmdat Hattı'ndan bu kişileri başka bir kente taşıması konusunda herhangi bir sorun olup olmayacağını sorduktan sonra yolcuların pasaportlarını inceleyip yola çıktı.

Hareketlerinden şüphelendi

  • Yolculuk sırasında İran uyruklu kişilerin hareketlerinden ve konuşmalarından şüphelenen Vahit T, aracını Aşkale yol uygulama noktasına götürdü. Vahit T, buradaki polislere aracındakilerin pasaportlarını verip, üst ve eşya aramalarının yapılmasını istedi.
  • Ekipler, yaptıkları aramada şüphelilerden B.G'nin üzerinde preslenmiş 3 kilo 500 gram eroin buldu.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklandı.

Taksi şoförü Vahit T, aracına binen İran uyruklu kişilerin, kendilerini önce Erzincan'a ardından da İstanbul'a götürmesini istediğini belirtti.

#Erzurum
#İran
#Uyuşturucu
6 years ago