|

Tahliyeler 1200'ü buldu

FETÖ’nün ‘Mor Beyin’ tuzağına düştüğü tespit edilen ve 11 bin 480 kişi arasında yer alan tutukluların tahliye süreci tamamlandı. Bu durumda olup da tutuklu bulunan bin 265 kişiden şu ana kadar bin 200 civarında kişi tahliye edildi. Yaklaşık 70 kişi hakkında ise farklı deliller olması nedeniyle tahliye kararı alınmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:47 - 13/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Tayyib Sina Doğan
Tayyib Sina Doğan

‘Mor Beyin’ kumpası sonucu mağdur olup da bu KHK ile göreve iade edilenler arasında dikkat çeken isimler de var.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Dalaman Havalimanı’na götüren helikopterin teknisyeni polis Tayyib Sina Doğan da bu isimlerden birisi. Polis memuru Doğan ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanmış, 22 Kasım’da 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile görevinden de ihraç edilmişti.



BERAAT EDEN MAĞDURLAR VAR

“FETÖ üyesi olmak” suçundan yargılananlar hakkında beraat kararları da veriliyor. İlk olarak Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Yaman bu kapsamda beraat etmişti. Yine ByLock iddiasıyla 6 ay tutuklu kalan anestezi teknisyeni Esra Elmas da ‘Mor Beyin’in deşifre olmasının ardından tahliye edilmişti. Konya’da yargılanan Elmas hakkında da beraat kararı verildi.

#FETÖ
#Tayyib Sina Doğan
#Mustafa Yaman
6 yıl önce