|

Sultangazi'deki diplomatik plakalı araçtan özel eşyalar çıktı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Sultangazi'de park halindeki, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait diplomatik plakalı araçta yapılan incelemede, 2 valiz ve çeşitli malzemelerin bulunduğu belirtildi.

Yeni Şafak
18:41 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 08:38 - 24/10/2018 Çarşamba
AA
Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna ait diplomatik plakalı bir otomobil dün bir otoparkta bulunmuştu.
Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna ait diplomatik plakalı bir otomobil dün bir otoparkta bulunmuştu.

Türk ve Suudi yetkililerden oluşan heyetin, otoparkta park halindeki, Başkonsolosluğa ait "34 CC 1736" plakalı araçtaki incelemeleri sürüyor.


Yapılan incelemelerde, araçta 2 valiz ve çeşitli malzemelerin bulunduğu, bunların konsolosluk çalışanlarına ait olduğunun değerlendirildiği bildirildi.

İncelemelere köpekler de yer aldı

Bu arada, olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada, 2 köpek de yer aldı.

Sultangazi'de dün ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturması kapsamında çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğa ait "34 CC 1736" diplomatik plakalı aracın Sultangazi'de bir otoparkta park halinde olduğunu belirlemişti.

Otoparka gelerek çalışma başlatıldı

Ekipler, Başkonsolosluk ve Başsavcılıktan inceleme yapmak üzere izin talebinde bulunmuştu. Alınan izinlerin ardından Türk ve Suudi yetkililerinden oluşan heyet, otoparka gelerek çalışmalara başlamıştı.

Aracı daha önce aynı yere park etmiş

Söz konusu otomobilin, bulunduğu otoparka kayıtlı olduğu ve Sultangazi'de ikamet eden şoförün, aracı daha önce de aynı yere park ettiği belirlenmişti.

Bu kapsamda otoparkın kamera kayıtlarını da inceleyen ekipler, 18 Ekim'de "34 CC 2665" diplomatik plakalı otomobilin otoparka girdiğini ve bir süre içeride kaldıktan sonra çıktığını tespit etmişti.


#İstanbul
#Sultangazi
5 yıl önce