|

Sosyal medyada terör propagandası: 26 tutuklu

Aydın'da sosyal medyadan terör propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 87 kişiden 26'sı tutuklandı.

Yeni Şafak
23:36 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:48 - 26/10/2017 Perşembe
IHA
Sosyal medyada terör propagandası
Sosyal medyada terör propagandası
Aydın Valiliği İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Halkımızın huzur ve mutluluğu için PKK/KCK terör örgütünün Aydın ilindeki yapılanmasına yönelik olarak 2017 yılı içinde çeşitli operasyonlar yapılmıştır. Sosyal medya yolu ile PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan şahıslar ile Nazilli İsabeyli öğrenci yurtlarında yuvalanmış terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen 49 operasyonda 87 şüpheli yakalanmış, yakalanan şüphelilerden adli makamlarca 26’sı tutuklanmış, 37’sine adli kontrol kararı verilmiş ve 24’ü serbest bırakılmıştır" denildi.

Jandarma sosyal medya hesaplarını da inceledi

Son olarak Germencik İlçe Jandarma Komutanlığınca Germencik Neşetiye’de ikamet eden K.D. ve Efeler İlçe Jandarma Komutalığınca da Alanlı Mahallesi’nde inşaatta çalışan M.A. isimli şahısların hesabı incelendi.

M.A. ve K.D.’nin sosyal medya hesabından PKK/KCK terör örgütü propagandası, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini ve organlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve nefrete sürükleme suçunu işlediği tespit edildi.

Bunun üzerine Germencik ve Efeler İlçe Jandarma Komutanlıkları asayiş timlerince yapılan operasyonlar ile şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. İlk sorgunun ardından adliyeye sevk edilen her iki zanlı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutalığı sorumluluk bölgesinde halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak maksadıyla, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine yönelik faaliyetlere devam edileceği belirtildi.

#Sosyal Medya
#Terör
#Aydın
6 yıl önce