|

Sonuna kadar gideceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı muğlak açıklamaların aksine dün güçlü ifadelerle ilk kez Suudi Arabistan’ı suçladı.

Haber Merkezi
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​ABD Başkanı Donald Trump
​​ABD Başkanı Donald Trump

Konuyu ismini belirtmediği bir Suudi yetkiliyle görüştüğünü anlatan Trump, “Bu korkunç durum Beyaz Saray’da bizim için çok önemli bir mesele. Sonuna kadar gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye ile yakın çalıştıklarını vurgulayan ABD Başkanı, “Kimin yaptığını bulacağız. Anladığımız kadarıyla kendisi konsolosluğa girdi, fakat bir daha çıkmadı.” diye konuştu. Trump ayrıca Kaşıkçı’nın nişanlısıyla da görüştüklerini dile getirerek, kendisini Beyaz Saray’a davet ettiklerini belirtti. Öte yandan Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Trump’ın kabinesindeki üç ismin Veliaht Selman ile telefonda görüşerek, Riyad yönetimine “şeffaflık” çağrısında bulundukları bildirildi. Açıklamada bu isimlerin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Başdanışman Jared Kushner ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo olduğu belirtildi. Bu arada ABD Kongresi’nden senatör Tim Kaine ve temsilci Gerald Connoly, Trump’a mektup yazarak Kaşıkçı soruşturmasında daha aktif rol oynaması çağrısında bulundu.

#Cemal Kaşıkçı
#Donald Trump
6 yıl önce