|

Şırnak’tan acı haber : 3 şehit

Şırnak’ta, Kuyutepe üs bölgesine PKK’lı teröristlerin roketatarlarla düzenlediği saldırıda 3 asker şehit oldu. Uzman Çavuş Muğdat Çelik’in 3 çocuk babası olduğu, Onbaşı Mehmet Volkan’ın terhisine 8, Er Baki Afşar’ın da 6 gün kaldığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 03:21 - 17/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Muğdat Çelik - Baki Afşar - Mehmet Volkan
Muğdat Çelik - Baki Afşar - Mehmet Volkan

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde konuşlu Kuyutepe üs bölgesine dün sabah saatlerinde PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Uzman Çavuş Muğdat Çelik (44), P.Onbaşı Mehmet Volkan (24) ve P.Er Baki Afşar (21) şehit olurken, bir asker de yaralandı. Anında karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı. Bölgeye asker sevkiyatı yapıldı. K.Irak'taki kamplardan kaçan 4 PKK'lı Silopi'de teslim oldu.

OCAKLARA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehitler ve yaralı asker helikopterle Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Van Ercişli şehit Uzman Çavuş Muğdat Çelik'in evli ve 3 çocuk babası olduğu, geçici görevle Şırnak’a gittiği öğrenildi. Çorumlu şehit Er Baki Afşar'ın terhisine 6, Adanalı şehit Onbaşı Mehmet Volkan'ın da 8 gün kaldığı öğrenildi. Acı haberin ulaştırıldığı şehitlerin baba ocaklarına ateş düştü. Haberi duyan herkes şehitlerin evlerine akın etti. Taziye çadırları kuruldu, evlere Türk bayrakları asıldı.

  • Teröre geçit yok
  • Yurt genelinde son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 9-16 Nisan arasında iç güvenlik operasyonları çerçevesinde bin 487 operasyon düzenlendi; 18'i ölü, 6'sı sağ, 14'ü teslim olmak üzere 38 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Muş, Van ve Bingöl'de 28 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 2 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.
  • AĞRI'DA 16 TERÖRİST ETKİSİZ
  • Ağrı Dağı'nda devam eden operasyonlarda da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16'ya yükseldi. İl Jandarma Komutanlığı'nın PKK'lılara yönelik Doğubayazıt
  • kırsalında icra ettiği operasyonda dün 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylelikle son 11 günde biri sağ olmak üzere 16 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.
#Şehit
#Şırnak
6 yıl önce