|

Şırnak’ta hain saldırı: 1 şehit

Şırnak Kaval Dağı bölgesinde arama faaliyetleri yürüten ekiplere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 1 özel harekat polisi ve 1 asker yaralandı. Yaralı güvenlik güçleri bölgeden helikopterle alınarak Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı olan özel harekat polisi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yeni Şafak
11:58 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 9/06/2018 Cumartesi
Arşiv
Arşiv

Şırnak’ta Kaval Dağı bölgesine PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Bestler Dereler’de bulunan Kaval Dağı bölgesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

  • Saldırıda 1 özel harekat polisi ve 1 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaralı güvenlik güçleri bölgeden helikopterle alınarak Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı olan özel harekat polisi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Baba ocağına şehadet haberi ulaştı

Şehidin Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka köyünde yaşayan ailesine Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan ve Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım tarafından şehadet haberi verildi.

Ahmet ve Abide Uslu çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Said Uslu’nun Temmuz ayının sonunda düğün yapmayı planladığı öğrenildi.Şehit Said Uslu’nun cenazesi, Şırnak’ta yapılacak törenin ardından memleketi Tokat’a gönderilecek.

Şırnak'ta şehit Said Uslu için tören düzenlendi

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, özgeçmişi okundu ve dua edildi.

Şehit Uslu'nun cenazesi, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa kadar taşındı. Şehidin naaşı, daha sonra ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na buradan da uçakla Tokat'a gönderildi.

Törene Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve silah arkadaşları katıldı.

#Şırnak
#Saldırı
#Şehit
6 yıl önce