|

Şırnak küllerinden doğuyor

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar için 9 bin 215 konut inşa ediliyor. Yeni bir Şırnak inşa ettiklerini dile getiren TOKİ Başkanı Turan, Terörden zarar gören vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:48 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Vatandaşlar için 9 bin 215 konut inşa ediliyor
Vatandaşlar için 9 bin 215 konut inşa ediliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar için 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi’de konut teslimlerine başladıklarını dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, Silopi’de 236 konutu teslim ettiklerini söyledi.

Konutları ve sosyal donatıları ile yeni bir Şırnak inşa ettiklerini ifade eden Turan, “Konutlarımızın 5 bin 676'sı Şırnak merkezde, 3 bin 87'si Cizre’de, 216'sı ise İdil’de inşa ediliyor” dedi. Terörden zarar gören vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için konutların inşasına hızla devam ettiklerini vurgulayan Turan, “Mart ayının sonuna kadar Cizre ve İdil’de inşası devam eden 2 bin 699 konutumuzu da tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” diye konuştu.

25 BİN KONUT ÇUKUR MAĞDURLARINA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör mağduru vatandaşlar için yapımı devam eden konutların da tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Turan, “Şırnak, Yüksekova, Mardin ve Diyarbakır’da 25 bin konut sadece çukur olaylarından etkilenen ailelere verilecek. Bizim yine bu kapsamın dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde on binlerce konutumuzun yapımı devam ediyor. Ama bu 25 bin konut çok önemli. Bir buçuk yıl içinde hak sahiplerine teslim etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.


‘VATANDAŞLAR ÇOK MEMNUN'

Bölgede az katlı, asansörlü, geniş balkonlu evler inşa ettiklerini ve vatandaşların memnun olduğunu söyleyen Turan, “Sur dışında Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Cizre’de, Nusaybin’de yapılan konutlar 4, 5 ve 6 katlı. Bütün modern hayatın gereksinimlerini karşılayan kaloriferli, asansörlü ve bölge iklimine göre geniş balkonlu yapılan evler inşa edildi. Sadece Nusaybin’de 5 bin konutun inşaatı devam ediyor. Yöresel mimari unsurları göz önünde bulundurularak yapıldı. Bu sene içerisinde de tamamını teslim etmiş olacağız” dedi.

#Şırnak
#Konut
#Kent
6 yıl önce