|

Sincar temizliği

TSK, 2 ABD üssünün de bulunduğu Sincar bölgesindeki PKK inlerini vurdu. Operasyonda Kırmızı Liste'deki "Mam Zeki Şengali" kod adlı teröristbaşı İsmail Özden öldürüldü.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:18 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
PKK'lı İsmail Özden dün akşam hava harekatıyla öldürüldü.
PKK'lı İsmail Özden dün akşam hava harekatıyla öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki elbaşlarından İsmail Özden dün akşam hava harekatıyla öldürüldü. Terör örgütünün Sincar sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden’in etkisiz hale getirilmesi TSK ve Milli İstihbarat Başkanlığı’nın (MİB) ortak yürüttüğü, bir operasyonla gerçekleştirildi. PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi de olan Özden ile beraber 40’a yakın terörist de etkisiz hale getirildi. Operasyona Hakkari’de geçtiğimiz günlerde PKK’lı teröristlerce şehit edilen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya’nın adı verildi.

8 NOKTA 4 UÇAKLA VURULDU

Sincar bölgesinde örgütün mevzileri ve kontrol noktalarından oluşan 8 ayrı hedef alınan bir istihbarat üzerine 4 F-16 uçağı tarafından vuruldu. Harekata İHA’lar da koordinat ve keşif desteği verdi. Operasyonun Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi’nin önceki gün gerçekleşen Ankara ziyaretinden hemen sonra gelmesi dikkat çekti. İbadi, ziyaretinde Irak’tan Türkiye topraklarına herhangi bir saldırıya izin vermeyeceklerini vurgulamıştı. Özden ayrıca yurt dışında etkisiz hale getirilen kırmızı listedeki ilk terörist oldu.

BÖLGEDE ABD’NİN ASKERİ ÜSLERİ VAR

Sincar, terör örgütü PKK’nın Kandil’e alternatif merkez karargâh haline dönüştürmeye çalışmasından ve ABD kara yardımlarının geçiş noktası olmasından dolayı büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz aylarda ABD, Sincar bölgesine iki üs kurdu. Bölgede 60 ila 100 arasında değişen ABD kuvveti bulunuyor. Kandil operasyonu sonrası 2 binden fazla PKK’lı da Sincar’a yerleşti. Sincar ilçe merkezi ve dağlık bölgelerinde 4 binden fazla PKK militanı bulunuyor. PKK bölgede YBŞ adı ile faaliyet yürütüyor.


Turuncu liste 2 eksildi

Tunceli’de önceki gün etkisiz hale getirilen 2 teröristin turuncu listede bulunduğu açıklandı. Bu teröristlerin başlarına 600 bin TL ödül konulan PKK’nın sözde Dersim Saha sorumlusu “Rezzan Mardin” kod adlı Ömer Duran ile sözde batı cephe kadın sorumlusu “Jindar” kod adlı Pınar Yıldırım oldukları belirtildi.

#PKK
#Sincar
#TSK
6 yıl önce