|

Şimdi Kato’da düğün zamanı

Bir zamanlar adı terör saldırıları ve çatışmalarla gündeme gelen Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı’nda artık silah değil, müzik sesi yankılanıyor. Son 2 yıldır gerçekleştirilen operasyonlarla güvenlik ve huzur ortamı sağlanan Kato Dağı’nda, açık hava düğünleri peş peşe yapılmaya başladı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 04:32 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
İdris Yıldırım ve Fatma Yıldırım, Kato Dağı’nda dünyaevine girdi.
İdris Yıldırım ve Fatma Yıldırım, Kato Dağı’nda dünyaevine girdi.

Bir zamanlar adı terör saldırıları ve çatışmalarla gündeme gelen Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı’nda artık silah değil, müzik sesi yankılanıyor. Son 2 yıldır gerçekleştirilen operasyonlarla güvenlik ve huzur ortamı sağlanan Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri yakınlarındaki Kato Dağı’nda, yüksek katılımlı açık hava düğünleri de peş peşe yapılmaya başladı.


5 BİN 192 BAŞVURU

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla teröristlerden temizlenen ve kavuştuğu huzurla sosyal yaşam başta olmak üzere her alanda canlanmanın yaşandığı Şırnak’ta son bir yılda açık alanda düğün yapmak için güvenlik güçlerine 5 bin 192 başvuru yapıldı. Sadece şehir merkezi değil, daha önce güvenlik gerekçesiyle düğün ve benzeri kutlamaların yapılamadığı kırsaldaki birçok yerde TSK’nın kararlı mücadelesi sayesinde terörden temizlenerek artık düğünlere ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapıyor.


3 GÜN 3 GECE DÜĞÜN

Son olarak, Kato Dağı eteklerinde, Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde de İdris Yıldırım, 3 gün 3 gece süren bir düğünle Fatma Yıldırım ile dünyaevine girdi. Düğüne, askeri birliklerin komutanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce davetli katıldı. Takı töreninde, geline 1 kilogram altın, damada ise 230 bin lira takıldı. Davetliler, yöreye özgü rengârenk kıyafetlerle geldikleri düğünde, çalan müzikler eşliğinde halay çekti. Şehit yakını olduğu öğrenilen damat ve gelini mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Kıdemli Başçavuş Kazım Doğan, “Asker olarak şehit ailelerini yalnız bırakmadık, buraya geldik. Onlar bizim canlarımız, ciğerlerimiz. Bugün buradaysak onların sayesinde” diye konuştu.


ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUZ

Kato Dağı eteklerindeki Mezra köyünde de geçtiğimiz günlerde Yusuf Timur, Almanya’da yaşayan Şırnaklı Leyla Enç ile dünyaevine girdi. Davetlilerden Songul Enç, bölgede yeniden düğünlerin 3 gün 3 gece sürdüğünü söyledi. Enç, “Bölgede sağlanan huzurla düğünlerimizi güvenle yapıyoruz” dedi. Damadın kardeşi İbrahim Timur, bölgede gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde huzurla düğün yaptıklarını belirterek, “Haftanın 7 günü köyümüzde düğün var. Hepimiz çok mutlu ve huzurluyuz. Rabbim devletimize zeval vermesin, huzurumuz daim olsun” dedi.

#Kato
#Düğün
#Şırnak
6 yıl önce