|

Selçuk Belediyesi'ne operasyon

İzmir'in tarihi Efes Harabeleri ile ünlü Selçuk ilçesinde müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan elde edilen gelirlerin kayıtlara geçmediği gerekçesiyle yapılan soruşturma kapsamında savcılık talimatı ile harekete geçen Selçuk Emniyeti, Selçuk Belediyesi'nde çalışan 7 görevli ile belediye çalışanı olmayan 4 kişi ile birlikte toplam 11 kişiyi bu akşam saatlerinde gözaltına aldı.

Yeni Şafak
07:41 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 05:44 - 14/11/2014 Cuma
IHA
Selçuk’ta müze ve ören yerlerinde bulunan belediyeye ait otoparklardan elde edilen gelirlerin kayıtlara geçmemesi üzerine, CHP'li eski Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür tarafından yerel seçimlerden bir gün sonrası, yani 31 Mart 2014 tarihinde yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcılık operasyon talimatı verdi. Savcılığın talimatının ardından harekete geçen polis, Selçuk Belediyesi personelinin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi mesai sonrası evlerinden gözaltına aldı. Akşam saatlerinde yapılan operasyonda gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.


Konuyla ilgili konuşan AK Parti'li Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Ören yerlerinde bulunan otoparkların gelirleri belediye tarafından toplanıyor. Eski Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür 31 Mart 2014 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu. 30 Mart’ta seçim yapıldı fakat başkan 31 Mart tarihinde, yani seçimden bir gün sonra başkan gibi şikayet etmiş. Başkanlık makamını kullanarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bunun ardından yürüyen bir soruşturma vardı. Toplanan paraların idareye tesliminde sorunlar var. Alınan para ile teslimatı yapılan paralar arasında ciddi farklar tespit edilmiş” dedi.


Belediye personelinin mesai sonrasında evlerinden alındığını belirten Başkan Bakıcı, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Bakıcı; “Emniyet müdürümüzden bilgi aldım. Onlar gerekli işlemleri yapıyorlar. Şu anda iş soruşturma aşamasında. Halen süreç devam ediyor. Belediyeden 7 kişi olduğunu biliyorum. Kayıp paranın miktarı 1 milyon 200 bin TL civarında” diye konuştu.


Gözaltına alınan, ancak isimleri açıklanmayan kişiler ifadeleri alınmak üzere Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.


NEDEN SEÇİMDEN BİR GÜN SONRA


Bir süredir Selçuk'ta kulaktan kulağa dolaşan olayda, yolsuzluğun yerel seçimler öncesine dayandığı iddia edilirken, 30 Mart'ta AK Partili adaya karşı seçimi az bir oy farkla kaybeden CHP'li Başkan H.Vefa Ülgür'ün, neden kaybettiği seçimin ertesi günü suç duyurusunda bulunduğu merak konusu oldu. Öte yandan, operasyonun suç duyurusunda bulunulan tarihten 7 ay sonra gerçekleştirilmesi ise ayrı bir merak konusu oldu. Bu arada gözaltıların artabileceği ve CHPli Başkan Ülgür'e kadar da uzanabileceği konuşuluyor.
#selçuk belediyesi
#operasyon
#yerel seçim
9 yıl önce