|

Sel faturası vatandaşa

Sayıştaş raporuna göre, İzmir’de CHP’li belediyenin karşılaması gereken “yağmur suyunun uzaklaştırılması” ve “dere ıslahı” çalışmalarının faturası vatandaşa kesildi. Bu kapsamda harcanan 83 milyon lira İzmirlilerden tahsil edildi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:39 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
“Yağmur suyunun uzaklaştırılması” ve “dere ıslahı” çalışmalarının faturası vatandaşa kesildi.
“Yağmur suyunun uzaklaştırılması” ve “dere ıslahı” çalışmalarının faturası vatandaşa kesildi.

İzmir'de selin faturasının halka kesildiği ortaya çıktı. Sayıştay'ın en son açıkladığı rapora göre, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), "yağmur sularının uzaklaştırılması" ve "dere ıslahı" çalışmalarının bedeli olan yaklaşık 83 milyon lirayı CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yerine abonelerinden tahsil etti.

SAYIŞTAY RAPORUNDA

Bursa 3. İdare Mahkemesinin 2014/1009 nolu kararının hatırlatıldığı Sayıştay raporunda, “Kamu hizmeti olan yağmur suyunun uzaklaştırılması işleri, büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumluluğu altındadır. Dolayısıyla İZSU, yapılan bu harcamaları abonelere yüklememelidir” ifadelerine yer verildi. Yapılan bu çalışma tutarının İZSU tarafından abonelere yansıtılmasının yanlış olduğu vurgulanan raporda, "Bu tesislerin yapılması veya işletilmesine ilişkin harcamalar tarifelere dahil edilemez. Kanunen belediyenin sorumlu olduğu işlemler için yapılan toplam yaklaşık 83 milyon 100 bin liralık harcamanın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden tahsil edilmesi gerektiği düşünülmektedir. Uygulama ile vatandaşlar mağdur edilmiştir" denildi.

GERİ ÖDENECEK Mİ?

İZSU'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ödemesi gereken tutarı abonelerine hangi kalem altında ve ne şekilde yansıttığı bilinmiyor. 2017 yılında İZSU'nun abonelere yüklediği tutarın Büyükşehir Belediyesi'nce geri ödenip ödenmeyeceği ise merak ediliyor.

#İzmir
#Sel
5 yıl önce