|

Şehit Eren Bülbül'ün annesini duygulandıran koşu

Şehit Eren Bülbül adına düzenlenen 38. Uluslararası Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’na yoğun katılım olurken, Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül oğluna ithaf edilen maratona katılarak duygu dolu anlar yaşadı. Eren'in annesi Ayşe Bülbül ile Trabzon Valisi Yücel yoğun katılımın gerçekleştiği maratonun startını birlikte verdi.

Yeni Şafak
13:52 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 17:18 - 18/02/2018 Pazar
IHA
Şehit Eren Bülbül için Trabzon'da  maraton düzenlendi.
Şehit Eren Bülbül için Trabzon'da maraton düzenlendi.

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit Eren Bülbül anısına "Eren için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen 38. Uluslararası Trabzon Yarı maratonu ve Halk Koşusu’na Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra sanatçılar da katılarak destek verdi.

EREN BÜLBÜL'ÜN ANNESİ STARTI VERDİ

Koşunun startını şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, Vali Yücel ile birlikte verirken organizasyonda renkli görüntüler yer aldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, şehit Eren Bülbül adına düzenlenen maratona yoğun katılım olduğunu belirterek, "En anlamlı tarafı Eren Bülbül yavrumuzun şehidimizin ismiyle bu maraton tertip edildi. Yoğun bir katılım çok güzel bir ilgi var. Uluslararası standartta bir organizasyon artık geleneksel hale geldi Trabzon’daki yarı maratonumuz diğer müsabakalarımız. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"HEYECANDAN BİR ŞEY KONUŞAMIYORUM"

Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, çok duygulandığı belirterek, "Heyecandan bir şey konuşamıyorum. Ne güzel bir duygu. İyi ki doğru Eren" dedi.

  • BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU YENİ ŞAFAK'A KONUŞTU
  • Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz yıl PKK’lılar tarafından şehit edilen 17 yaşındaki Eren Bülbül anısına "Eren için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen 38. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nu Yeni Şafak’a değerlendirdi.
  • Gümrükçüoğlu’nun açıklamaları şöyle:
  • “Bütün kategorilerde katılım geçen seneye göre tam iki katı miktardaydı. Halk koşusunda, geçen sene 500 kişi varken, bu sene tam 1005 kişi katılım gerçekleştirdi. Bu konuda sanatçılarımız büyük destek verdi.
  • En önemli özelliği de, 38’incisini koştuğumuz bu maraton, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümüne denk geldi. Kahraman evladımız Eren Bülbül’ümüzün vefatı üzerine biz şu sloganı gerçekleştirmiştik: “İyi ki varsın Eren, Ebediyen kalbimizde yaşayacaksın” İşte bu seneki uluslararası yarı maratonunu şehidimiz Eren için ve onunla birlikte şehit olan Astsubay şehidimiz Ferhat Gedik için gerçekleştirdik.
  • Terörün kökünün kazınması ve dünyaya barış ve kardeşliğin gelmesi için bu yarı maratonun bir vesile olmasını istedik.
  • Ayrıca, Eren’in annesi Ayşe Bülbül, ablası ve kardeşi de aramızdaydı. Onlar da koşuyu, sayın valimiz ve bizimle birlikte başlattılar.”

AK Parti Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yıl olması anlamında önemli bir yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu önemli yıl dönümünde hepimizin gönlünde ayrı yeri olan şehitlerimizin simge ismi Eren adına bir koşu düzenliyoruz. Bu anlamda hem Kurtuluş Savaşımızda hem de Afrin’de mücadele eden askerlerimize destek olmak buradan hem dua göndermek hem de onların yanında olduğumuzu bildirmek anlamında önemli bir organizasyon. Eren şehitlerimizin sembol ismi olduğu için Trabzon’lu da olduğu için ayrıca bir gurur kaynağımız oldu” dedi.

Trabzonlu sanatçı Yusuf Güney ise Eren için bir arada bulunduklarını ifade ederek, "Sözlerime iyi ki varsın Eren olarak başlamak istiyorum. Allah şehidimizin mekanını cennet eylesin, Allah ailesine sabırlar versin. Ne söylersek söyleyelim, ateş düştüğü yeri yakıyor. Çok üzüldük hala üzülüyoruz. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bu tabloda benim de olmam tabi ki için gurur verici. Bugünün anlam ve önemi çok ayrı. Asıl biz Eren için buradayız” diye konuştu.

#Eren Bülbül
#şehit
#Trabzon
#Ayşe Sula Köseoğlu
6 yıl önce