|

Şehir eşkıyaları şehit etti

Gaziosmanpaşa’da şüphe üzerine durdurulmak istenen araçtan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Hain saldırıda polis memuru Anıl Kaan Aybek şehit oldu. Kovalama sonucu yakalanan 3 şehir eşkıyası da sabıkalı çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:11 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şehir eşkıyaları polis memurunu şehit etti.
Şehir eşkıyaları polis memurunu şehit etti.

İstanbul-Gaziosmanpaşa’da “dur” ihtarına uymayan sabıkalı şehir eşkıyaları 1 polis memurunu şehit etti. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Cebeci Caddesi 1190. Sokak’ta önceki gece uygulama yapan polis ekibi, saat 00.30 sıralarında şüphe üzerine bir aracı durdurmak istedi. “Dur” ihtarına uymayan araçtan ateş açılması sonucu 15 aylık polis memuru Anıl Kaan Aybek ağır yaralandı. Ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aybek, kurtarılamayarak şehit oldu.

MÜTHİŞ KOVALAMACA YAŞANDI

Zanlılar ise olay yerinden kaçtı. Aracın peşine düşen ekipler ile şehir eşkıyaları arasında müthiş bir kovalamaca başladı. Sultangazi-Habipler Mahallesi'nde araç, yol kenarındaki kaldırıma çarpınca durmak zorunda kaldı. Burada da polislere ateş açan şüpheliler H.İ.Ş. ve E.Y. ayaklarından vurularak etkisiz hale getirildi. Zanlılardan H.İ.Ş.’nin cezaevi firarisi olduğu, kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından 23 kaydının bulunduğu, E.Y.’nin de fuhuşa teşvik etmekten arandığı, kasten yaralama, hırsızlık, memura mukavemet ve kapkaç suçlarından 24 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi. Araçta yapılan aramada üç tabanca ile 100 mermi ele geçirildi. Saldırı anında araçta bulunduğu öne sürülen C.E. de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.


DUALARLA UĞURLANDI

Şehit polis memuru Anıl Kaan Aybek için İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi önünde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Naaş, törenin ardından Küçükköy Merkez Camii’ne götürüldü. Şehidin cenazesi, burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. 

#İstanbul
#Polis
#Anıl Kaan Aybek
7 yıl önce