|

Şehidin operasyon öncesi mesajı yürekleri dağladı

Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar'ın Şirvan ilçesindeki babaevinde yas var. Dindar'ın ailesine yazdığı mesajlar yürekleri burktu.

Yeni Şafak
14:06 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 2/02/2018 Cuma
Kuzey Irak bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Er Hayrettin Dindar’ın cenazesi memleketi Siirt’e getirildi.
Kuzey Irak bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Er Hayrettin Dindar’ın cenazesi memleketi Siirt’e getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar'ın Şirvan ilçesindeki babaevinde yas var.

Acı haberin ulaştığı ilçeye bağlı Ormanbağı köyündeki evler Türk bayrakları ile donatıldı.

Dindar ailesine taziye ziyaretinde bulunan vatandaşlar başsağlığı dileklerini iletiyor.

Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan 2 askerden bekâr Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar (27), operasyondan bir gün önce, 2 halası ile cep telefonunda mesajlaşarak onlara fotoğrafını gönderdi. Şehit Dindar, halasının "Hayırdır gece gece nedereye gidiyorsunuz?" mesajına, "Merak etmeyin tatile gideceğim" yanıtını verdi.

Akrabalarıyla mesajlaştı

Şehit Hayrettin Dindar'ın, operasyondan bir gün önce, cep telefonunda akrabalarıyla kurdukları grupta, mesajlaştığı ortaya çıktı. Operasyona gitmeden önce bir kare fotoğrafını çekip gruba gönderen Şehit Dindar, Hacer ve Atike adlı halalarının, "Hayırdır gece gece nereye gidiyorsunuz?" mesajına, "Merak etmeyin tatile gideceğim" yanıtını verdi. Şehit Er Hayrettin Dindar'ın, burada paylaştığı fotoğrafının ise son fotoğrafı olduğu belirtildi.



"Dua edin bize göreve gidiyoruz"

Güvenlik korucusu baba Akif Dindar, bir yandan oğlunu şehit vermenin üzüntüsünü diğer yandan da gururunu yaşadığını söyledi.

Oğlu ile 3 gün önce telefonda görüştüğünü ifade eden Dindar, "Bizim hal hatırımızı sordu. Onu merak etmememizi ve iyi olduğunu söyledi. Vatanımız sağ olsun." dedi.

Dayı Cemil Cebe de, hüzünlü olduklarını belirterek, son görüşmelerinde şehidin "dua beklediklerini" söylediğini anlattı.

"Dua edin bize. Göreve gidiyoruz.' dedi. Başka bir şey demedi." ifadelerini kullanan Cebe, şunları kaydetti:

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Tek millet tek bayrak tek Türkiye. Diyecek başka bir şeyimiz yok. Başka şehitler olmasın. Vatan sağ olsun. Takdiri ilahidir. Bütün Türkiye'den dua bekliyoruz. Allah vatanımıza zeval vermesin. Bir gider, bin geliriz."

Şehit Dindar'ın cenazesi köyde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde bulunan TSK unsurlarına dün bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda iki asker şehit olmuş, iki asker yaralanmıştı.


#Hayrettin Dindar
#Siirt
6 yıl önce