|

Şehide minnet teröre lanet

Adıyaman’da şehit düşen askerler memleketlerinde toprağa verildi. Cuma namazı sonrası törenlere katılan binlerce kişi terörü lanetledi. Gaziantep’e defnedilen şehit Aydın Özer’i kızları asker selamıyla uğurladı. Diyarbakırlı şehit Kürşat Yılmaz’ın kardeşi de terörist cenazesine katılan HDP’lilere tepki gösterdi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yakınları şehitlerin tabutlarına sarılarak gözyaşı dökerken, vatandaşlar da dev Türk bayrakları açtı. Törenlerde “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.
Yakınları şehitlerin tabutlarına sarılarak gözyaşı dökerken, vatandaşlar da dev Türk bayrakları açtı. Törenlerde “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

Adıyaman’da yürütülen terör operasyonunda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer (39) ile Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz (41), Tuncer Doğan (28) ve Oğuzhan Tekerek (33) için görev yaptıkları İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu ve dua edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit aileleriyle yakından ilgilenerek acılarını paylaştı.


CUMA SONRASI DEFNEDİLDİLER

Silah arkadaşları tarafından omuzlanıp cenaze nakil araçlarına konulan şehitlerin naaşları memleketlerine uğurlandı. Aslen Hataylı olan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer eşinin memleketi Gaziantep’in Nizip ilçesinde, Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Kürşat Yılmaz Diyarbakır’da, Tuncer Doğan Ağrı’da, Oğuzhan Tekerek ise Osmaniye’de cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Güle güle baba

Gaziantep’te toprağa verilen şehit Aydın Özer’in annesi Gülsen Özer, oğlunun tabutuna sarılarak “Siz oğlumu aldınız, Allah da sizleri alsın” diye gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı anneyi şehidin 16 yaşındaki kardeşi Uğur Özer sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin eşi Sermin Özer’i de kızları Özge ve Bilge sarılarak teselli etti. Şehidin büyük kızı Özge, babasını son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.


Ciğerini sökeceğim

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Kürşat Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde Kürtçe ağıtlarla karşılandı. Diyarbakır Ergani’deki törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Cami girişinde şehidin babası Ekrem Yılmaz, “Ben Zaza’yım ama Türk oğlu Türk’üm. Vatan sağ olsun. 7 torunum var, hepsi vatana feda olsun” derken, acılı anne Raife Yılmaz ise “Oğlum anan seni milliyetçi yetiştirdi, kahrolsun kalleş PKK” diye gözyaşı döktü.

Şehidin kardeşi Zülküf Yılmaz da PKK’lı teröristlerin cenazelerine katılan HDP’ye tepki gösterdi: “Söz verdiler, ağabeyimin intikamını alacaklarını söylediler. Onlar almazsa ben alacağım. Selahattin Demirtaş, eğer senin ciğerini sökmezsem ben de Diyarbakır çocuğu değilim. Ben ağabeyimin intikamını senden alacağım.”

#Asker
#Şehit
#Cenaze
6 yıl önce
default-profile-img