|

Şebekedeki kaçaklar 2. etapla sona erecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu hatlarını yenilemeyi sürdürüyor. Yaklaşık 800 kilometrelik yatırımın Alaçatı, Ilıca, Paşalimanı ve Boyalık’ı kapsayan 2. etabında çalışmalar başladı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:05 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Çeşme’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı, İZSU’nun 3 etaplık tarihi yatırımı ile çözülüyor.
Çeşme’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı, İZSU’nun 3 etaplık tarihi yatırımı ile çözülüyor.

Şebekedeki su kayıp ve kaçaklarının ciddi boyutlarda olduğu Çeşme’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı, İZSU’nun 3 etaplık tarihi yatırımı ile çözülüyor. İZSU ilçenin 30 yıllık eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısını yenilemek için 796 kilometrelik içme suyu şebekesini yenilerken 86 kilometrelik de yeni iletim hattı yapacak.

İMALAT BAŞLADI

Çeşme’de 44,1 milyon liralık yatırımla 144 kilometre içme suyu şebekesi ile 50 kilometre uzunluğunda yeni iletim hattı çalışmalarını içeren birinci etap çalışmalarını sürdüren İZSU, projenin ikinci etabı için de imalat çalışmalarına başladı. Çeşme 2. Etap İçme Suyu ve İletim Hattı; 39 kilometrelik yeni iletim hattı ile 276 kilometrelik içme suyu şebekesinden oluşuyor.

İmalat çalışmaları kapsamında Alaçatı, Ilıca, Paşalimanı ve Boyalık bölgesinin içme suyu şebekesinin yanı sıra, arızalar ve kaçaklar nedeniyle su sıkıntısına neden olan Vali Kutlu Aktaş Barajı ile İstanbul Depo, Belkent Depo, İstanbul Depo ile Dalyan ve Çeşme Depo arasındaki iletim hatları da baştan sona yenilenecek.

İZSU’nun Çeşme’deki ikinci etap yatırımı, 95,3 milyon liraya mal olacak.

#​İzmir
#Çeşme
#Alaçatı
#Ilıca
#Paşalimanı
5 yıl önce