|

Savunma sanayiine birlik çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Erciyes Üniversitesi, Erciyes Teknopark ve Oran Kalkınma Ajansı tarafından düzenlen çalıştayda Kayseri’nin savunma sanayinde çok daha etkin olması gerektiğini söyledi. Çelik, bu etkinliğin sağlanması için Kayserili sanayicileri güçlerini birleştirme çağrısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:53 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başkan Çelik, çalıştayı düzenleyen ve destek veren kurumlara teşekkür etti.
Başkan Çelik, çalıştayı düzenleyen ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Erciyes Üniversitesi, Erciyes Teknopark ve Oran Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Kayseri’de böyle bir çalıştay yapılmasını çok önemsediğini belirten Başkan Çelik, çalıştayı düzenleyen ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

Konuşmasında Kayseri’nin iki önemli özelliğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Bu özelliklerden birincisi insan unsurumuz. Kaynakların olduğu bir yerde müteşebbis yoksa o kaynaklar heba olur. Mevcut kaynakları iyi değerlendiren, müteşebbisliği 6 bin yıllık genlerinden alan bir insan gücüne sahibiz. Şehrimizin ikinci önemli özelliği uyum kültürü. Konu şehrimiz olunca herkes Kayseri ortak paydasında buluşuyor. Bununla birlikte şikayet etmeyen ve çalışan bir şehiriz. Kayseri’nin tüm bu özellikleriyle savunma sanayinde çok daha etkin olması gerekir” dedi.

Kayseri’de bugüne kadar savunma sanayinde bazı girişimlerin olduğunu ve sınırlı sayıda üretimler yapıldığını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, bunların yeterli olmadığını söyledi.

MİLLİ SİLAH-MÜHİMMAT YÜREĞİMİZİ KABARTTI

Türkiye’nin son 15 yılda Savunma Sanayi alanında çok önemli işler yaptığını da dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ufku ve destekleriyle yerli ve milli ekonominin gelişmesine yönelik hayal gibi görülen projeler bir bir hayata geçirilmektedir. Afrin harekatında yerli ve milli silah ve mühimmatlarımızın kullanılması yüreğimizi kabarttı” dedi.


YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLER

Yerelde Kayseri, genelde Türkiye’nin ortak değerler olduğunu ifade eden Çelik şöyle konuştu; “Bu değerler için farklı alanlarda azami gayretle çalışıyoruz. Mevcut ürün gamıyla ihracatı belki yüzde 20 artırırız. Mutlaka yüksek teknolojili katma değerli ürünleri üretmek için gayret etmeliyiz. Gruplar halinde bir araya gelebilir, güçlerimizi birleştirirsek ve yüksek teknolojili ürünler belirleyebilirsek proje bazlı teşvik sistemine dahil olabiliriz. Bizler de bu noktada yanınızdayız.”

#Savunma Sanayi Müste- şarlığı
#Erciyes Üniversitesi
#Milli Sanayii
6 yıl önce