|

Sarıeroğlu: Allah ordumuzu muzaffer eylesin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu operasyon, sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılmış bir operasyondur. Rabbim Mehmetçik'imizi muhafaza, Allah ordumuzu muzaffer eylesin" dedi.

Yeni Şafak
18:24 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 18:28 - 21/01/2018 Pazar
AA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu operasyon, sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılmış bir operasyondur. Rabbim Mehmetçik'imizi muhafaza, Allah ordumuzu muzaffer eylesin." dedi.

Bakan Sarıeroğlu, AK Parti Çankaya İlçe Kadın Kolları'nın bir otelde düzenlenen 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Türkiye'nin 81 ilinin tamamında kadınların aktif siyaset yaptığı tek partinin AK Parti olduğunu belirten Sarıeroğlu, buna ortam sağladığı için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tüm kadınlar adına şükranlarını sundu.

"Ülkemizin duruşunu herkese gösterdik"

Dün başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın bir savaş değil, terör örgütlerine yönelik olduğunu anlatan Sarıeroğlu, "Bu operasyon, sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılmış bir operasyondur. Rabbim Mehmetçik'imizi muhafaza, Allah ordumuzu muzaffer eylesin." dedi.

Milletin 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi Türkiye'nin boyun eğdirilemeyecek bir ülke olduğunu dosta düşmana tekrar gösterdiğini ifade eden Sarıeroğlu, şunları söyledi:

  • "Fırat Kalkanı Operasyonu'nu yapabileceğimizi düşünmemişlerdi. İşte o dönem gerçekleştirdiğimiz başarılı operasyonla ülkemizin duruşunu herkese gösterdik. Allah'ın izniyle Afrin'e şu anda gerçekleştirdiğimiz Zeytin Dalı Operasyonuyla da Fırat Kalkanı'nda kaybettiğimiz 72 şehidimizin aziz anısına dün akşam hava harekatımız 72 uçağımızla birlikte başlatıldı. Operasyonu, kendi üretimimiz olan mühimmatlarla gerçekleştiriyoruz. İnşallah hiçbir evimizin içine ateş düşmeden bu süreci tamamlarız. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin."
"Bazı kesimler çok kirli bir çalışma içerisindeler"

Taşeron düzenlemesiyle hiç kimsenin hak kaybına uğramadığını vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Tizilikle çalıştık. taşeron tanımı yasalarımızda neyse, geçmişteki muvazaa kararlarında içtihat nasıl tarif edildiyse, bu tarife bağlı olarak çalışmamızı gerçekleştirdik. Şu anda kamu kurum ve kuruluşlarımızda personel çalıştırma ihalesi diye tanımlanan taşeron konusunda dışarıda kalan tek bir kişi bile yoktur.
Son günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı kongrelerde, bizlerin katıldığı programlarda bazı sloganlar atılıyor. Maalesef bazı kesimler öylesine rahatsız oldular ki çok kirli bir çalışma içerisindeler.
Ben emekçi kardeşlerime, işçi kardeşlerime buradan sesleniyorum; WhatsApp grupları kuruluyormuş, Facebook'ta sosyal medya organlarında işçilikle alakası olmayan kişiler tarafında farklı gruplar kuruluyormuş. Herkesin geleceğe dair umutları var, bizler de bu umutları yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsam, belli bir kapsam. Bizim uydurduğumuz bir kapsam değil."

Bakan Sarıeroğlu, taşeron konusunda ilk yasal düzenlemeyi AK Parti olarak 2014'te yaptıklarını anımsatarak, bu düzenlemeyle taşeron işçilere sendikaya üye olma ve toplu sözleşme hakkından yararlanma hakkının getirildiğini ifade etti.

Kongreye, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara milletvekilleri Yalçın Akdoğan ve Murat Alparslan ve partililer katıldı.

#Jülide Sarıeroğlu
6 yıl önce