|

Sarı eldivenin sırrı çözüldü

Giresun'da fotokapana yakalanan ve öldürülen teröristlerden birinin eline taktığı sarı eldivenin sırrı da çözüldü. Teröristlerin, bölgedeki fotokapanlara yakalanmamak için sık ağaçlar ve dikenli bitkilerle kaplı yollardan ilerlediği, ellerini dikenlerden korumak için de eldiven taktığı bildirildi.

Yeni Şafak
13:53 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:59 - 2/06/2018 Cumartesi
IHA
Gireseun'da fotokapana yakalanan teröristin sarı eldiveninin sırrı çözüldü
Gireseun'da fotokapana yakalanan teröristin sarı eldiveninin sırrı çözüldü

Giresun’un Güce ilçesi kırsalında dün yaşanan çatışma sonrası ölü olarak ele geçirilen teröristlerin kimlikleri ve nereli oldukları ortaya çıktı. Düzenlenen operasyon sonrası öldürülen teröristlerden olan ve örgüt içinde uzun yıllardır bulunan ’Şorej’ kod adlı teröristin Barış Coşkun’un Bitlis nüfusuna kayıtlı olduğu bir diğer terörist ’Berhudan’ kod adlı Bedrettin Çeliker’in ise Van nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Çatışmada öldürülen ve gri listede bulunduğu belirtilen ’Şorej’ adlı teröristin örgütte bomba eğitimi aldığı, çantasında patlayıcıların olduğu ve PKK tarafından kendisine verilen bomba eğitimi aldığına dair belgenin üzerinden çıktığı öğrenildi.

Bölgede 4 kişi oldukları ve ikişerli olarak ayrıldıkları belirlenen grubun başında ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in olduğu tespit edildi. Operasyonlar genişletilerek bölgede sürerken öldürülen teröristlerin neden sarı eldiven taktıkları da ortaya çıktı.

SARI ELDİVENİN SIRRI

27 Nisan'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yaban hayatının izlenmesi amacıyla kurulan fotokapana yakalandığı belirlenen öldürülen teröristlerden birinin elindeki sarı eldivenin sırrı da çözüldü. Teröristlerin kırsalda fotokapanlara yakalanmamak için sık ağaçlar ve dikenli bitkilerin olduğu yolları kullandığı kaydedildi. Bu bölgelerden geçerken, dikenlerden zarar görmemek için teröristlerin eldiven taktığı ifade edildi.

FOTOKAPAN KABUSLARI OLDU

Bölgede yaban hayvanlarını görüntülemek amacıyla yerleştirilen fotokapanların, terörle mücadelede de büyük fayda sağladığı bildirildi. Zaman zaman teröristleri de görüntüleyen fotokapanların, mevcut sayının artırılmasının öngörüldüğü belirtildi.

#Giresun
#PKK
#terörist
6 yıl önce