|

Şantajcı kaynana!

İzmir'de esnaftan tehditle para sızdıran bir haraç çetesi çökertildi. Yakalanan 23 zanlı arasında, oğlunu gelininden ayırmak için çeteyle 3 bin YTL'ye anlaşan bir kaynana da bulunuyor.

İha
00:00 - 20/10/2007 السبت
Güncelleme: 01:50 - 20/10/2007 السبت
Yeni Şafak
Şantajcı kaynana!
Şantajcı kaynana!

İzmir'de jandarma tarafından düzenlenen "Çekirge" operasyonunda, aralarında gelinini oğlundan ayırmak için 3 bin YTL karşılığında haraç çetesiyle anlaşan bir kaynananın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kemalpaşa İlçesi'nde haraç çetesinin faaliyet gösterdiği ihbarını alan jandarma, çete lideri olduğu öne sürülen Ahmet A'yı (55) takibe aldı. 6 ay süren takip sonrası çetenin diğer isimleri Mithat B. ve Hasan Y'ye ulaşıldı.

ÇEKİRGE BİR SIÇRAR, İKİ SIÇRAR...

26 ev ve işyerine yapılan “Çekirge” adlı operasyonda, Ahmet A. ile birlikte Mithat B, Hasan Y, azmettirici Sultan G. ile 23 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde 2 kilo esrar, bin 500 kök hint keneviri, 6 adet tabanca, 13 adet av tüfeği ve 8 adet bıçak ve 1 adet susturucu ele geçirildi. 2004 yılında kurulan çetenin üyelerinin, Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinde esnafı tehditle haraca bağladığı, işkenceyle para tahsil ettikleri, çek senet tahsilatıyla uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlendi.

GELİNE 'AYRIL' TUZAĞI

Sultan G'nin telefonlarını dinleyen ekip, kadının, oğlunu gelininden ayırmak için çete elemanlarına 3 bin YTL teklif ettiği ve 500 YTL'sini peşin ödediği ortaya çıktı. Sultan G'nin çeteye gelininin uygunsuz fotoğraflarını çekmeleri karşılığı bu parayı vereceği iddia edildi. Bu arada, çete üyelerinden İrfan Ö'nün de, çete üyesi bir arkadaşına eşinden boşanması için benzer bir şantaj oyunu hazırlatmak istediği öğrenildi.

٪d سنوات قبل