|

Şanlıurfa'dan Afrin’deki sivillere gıda yardımı

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından Afrin’de terörden arındırılan bölgelerde yaşayan vatandaşlara 5 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Yeni Şafak
18:30 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 18:33 - 17/02/2018 Cumartesi
IHA
Şanlıurfa'dan bölgedeki sivillere 5 tır insani yardım malzemesi gönderildi.
Şanlıurfa'dan bölgedeki sivillere 5 tır insani yardım malzemesi gönderildi.
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde toplanan 5 tır gıda malzemesinin Afrin’deki terörden arındırılan kırsal mahallelere gönderilmesi için tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri, Sivil Toplum Kuruluşları insani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, çeşitli STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

"Ensar şehir olarak 524 bin nüfusa ev sahipliği yapıyoruz"

Törende açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Suriye’deki savaş sebebiyle yedi yıldır ensar şehir olarak 524 bin nüfusa ev sahipliği yapıyoruz. Şimdide Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Afrin’de terör örgütlerine karşı bir mücadele veriyor. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında zere kadar toprağında gözü yoktur. Yapılan tüm çabalar ve mücadeleler bölgede huzuru ve gününü temsil etmek. Terörden arındırılmış olan mahalle ve yerleşik birimde yaşayan sivil halkın ihtiyaçları söz konusu, işte Şanlıurfa sivil toplum hareketi platformu ve kamu kurumlarının desteğiyle bu yardımlar oraya akacak” dedi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise, “Tüm Silahlı Kuvvetlerimiz ve ÖSO’nun Afrin’de ıslah ettiği Zeytin Dalı Harekatına ıslah ettiği kırsal kesimdeki, köylerdeki, Afrinli sivil kardeşlerimize daha önce 5 tır yardım göndermiştik. Sınır bölgesine giderken Afrin’e ilk yardımın Şanlıurfa’dan gittiğini öğrendik ve bu vesileyle tüm Şanlıurfa’ya teşekkür ediyoruz. Terör bölgelerinde, şer güçlerinde kurtarılmış sivil halkın sofralarına bereket olacağız. Buradaki bugün 5 tır insani yardım yola çıkacak” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından dualar okundu. Okunan duanın sonunda, 5 tır insani yardım malzemesi Afrin’e uğurlandı.

#Şanlıurfa
#Afrin
#Zeytin Dalı
6 yıl önce