|

Sanayi’de can pazarı: 3 ölü

Iğdır Sanayi Sitesi’nde meydana gelen patlamada ortalık savaş alanına döndü. 3 kişi öldü, 2’si ağır 14 kişi yaralandı. Patlamanın tüp nakli sırasında meydana geldiği kaydedildi. Sanayide tüp depolanmasının doğru olmadığını ifade eden Vali Enver Ünlü, “Adli tahkikat başlatıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Vali Enver Ünlü, “Bir musibet bin nasihatten iyidir. Defalarca uyarıda bulunduk ama Sanayi’nin taşınması noktasında yeterli mesafeyi alamamıştık. İnşallah bu faciadan bir ders çıkarırız” dedi.
Vali Enver Ünlü, “Bir musibet bin nasihatten iyidir. Defalarca uyarıda bulunduk ama Sanayi’nin taşınması noktasında yeterli mesafeyi alamamıştık. İnşallah bu faciadan bir ders çıkarırız” dedi.

Iğdır kent merkezindeki Sanayi Sitesi’nde tüplerin depolandığı alanda patlama meydana geldi. Alandaki tüp yüklü kamyon ile çevredeki işyerleri ve araçlarda yangın çıktı. Olay yerine polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra TOMA sevk edildi. Patlamada sanayide işyeri bulunan Esat Bağcı, Taner Yıldırım ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. Olayda, çok sayıda işyeri ve araçta hasar oluştu.

İKİ YARALININ DURUMU AĞIR

14 yaralıdan sağlık durumu ağır olan Turan Şallı Kars’taki Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi’ne, Gökhan Zorman da Erzurum’daki Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudunda yanıklar olan yaralıların hastanelere sevk edilmesi sonrası olay yerinde AFAD ve belediye ekiplerince iş makinelerinin desteğiyle enkaz kaldırma çalışması yapıldı. Patlama nedeniyle bazı iş yerleri çöktü, tüp yüklü kamyon ile bazı araçlar yandı.

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bülent Zeğem ve Iğdır Sanayi Sitesi Başkanı Atakan Taşkınsu, olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Ünlü, daha sonra Iğdır Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

İŞYERİ İÇİN ADLİ TAHKİKAT BAŞLADI

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ünlü, patlamanın yaşandığı alanda oksijen ve mutfak tüpleri olduğu için alana görevliler dışında kimsenin yaklaştırılmadığını belirtti. Sanayi sitesinde tüp depolanmasının doğru olmadığına işaret eden Ünlü, “Patlamanın olduğu iş yeri, bu amaçla çalışan bir iş yeri de değil; ancak orada oksijen kaynağı tüplerinin depolandığını, son birkaç haftadır mutfak tüplerinin de orada depolandığını öğrendik. Adli tahkikat başlatıldı” dedi.

PATLAMANIN KAYNAĞI TÜP

Belediye Başkanı Murat Yikit de patlamanın saat 10.00’da tüp yüklü kamyonun sanayi sitesindeki tüp depolama alanına gelişi sonrası meydana geldiğini belirterek, “Patlamanın kaynağı tüp, tüp nakli sırasında meydana gelen bir patlama. Mutfak tüplerinin depolandığı bir alan” dedi. Patlamada yaralananların bazılarında ciddi uzuv kayıpları olduğunu, enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yikit, “Bize isimleri gelen ama şu anda ulaşamadığımız birkaç kişi var” diye konuştu.

#Iğdır
#Sanayi
#Patlama
6 yıl önce