|

Samsun Yaşam Parkuru’nda koşacak

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un prestijli projeleri arasında yer alan “Yaşam Parkuru” inşaatı hızla devam ediyor. 7’den 70’e her yaştan vatandaşa hem spor hem de sosyal bir alan olarak hizmet verecek proje huzurun ve sağlıklı yaşamın adresi olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:31 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok
​İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un prestijli projeleri arasında yer alan ve Derebahçe Mahallesi Mert Irmağı kenarına inşa edilen “Yaşam Parkuru” inşaatı hızla devam ediyor. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün uzun bir süre ırmak kenarında yaptığı ıslah çalışmalarından sonra geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan İlkadım Koşu Yolu ve Yaşam Parkuru projesi çalışmaları tüm hızıyla sürerken sosyal yaşamı sporla taçlandıracak doğal bir yaşam alanı Samsunluların hizmetine sunulacak.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM ALANI

Her yaştan insana yönelik hizmetlerin olacağı ve 20 dönümlük alan içerisinde Mert Irmağı boyunca planlanan projede 2 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu, 11 bin metrekarelik mesire alanı, basketbol ve voleybol sahası, oyun ve eğlence alanı, kafe ve dinlenme alanları, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları ile yeni muhteşem bir yaşam alanı oluşturuluyor. 7’den 70’e her yaştan vatandaşa hem spor hem de sosyal bir alan olarak hizmet verecek proje de güvenlik uygulaması da yer alacak.


KENTİN DOĞAL ZENGİNLİKLERİNİ GÜZELLEŞTİREREK KORUYOR

İlkadım İlçesi’nin doğal güzelliklerini canlandırıp yeni bir yaşam merkezi sunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, doğanın sunduğu imkanları zenginleştirerek, insanların sosyal yaşantısına dokunuyor. Huzurun ve sağlıklı yaşamın adresi olacak olan yeni bir yaşam merkezini hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçesi Derebahçe Mahallesi sınırları içerisinde iki ilçeyi birbirinden ayıran Mert Irmağı kenarında bulunan 2 kilometrelik alanda doğal bir yaşam alanı kurduklarını dile getirdi. Nehrin doğal yapısının yanına inşa edilen yaşam ve spor alanı doğal güzelliklerin de korunmasına örnek teşkil ediyor.

TOK; “BU PROJE İLE HUZUR VE SAĞLIĞI BİR ARAYA GETİRİYORUZ”

Yaşam Parkurunu huzur ve sağlığı bir araya getiren proje olarak tanımlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadımımıza ara vermeden hizmet etmeye devam ediyoruz. Derebahçe Mahallemizde bulunan Mert Irmağı boyunca eşsiz bir projeyi hayata geçiriyoruz. Her şeyin en iyisini hak eden değerli Samsunlular için ailecek sosyal ve spor etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir alan oluşturuyoruz. En ince detayları bile düşünerek oluşturacağımız yaşam parkuru İlkadım’ın değerine değer katacak prestijli bir proje konumundadır. Proje aşamasından itibaren her aşamasını bizzat kontrol ve takip ederek kısa bir sürede projemizin tamamlanması için işimizin başındayız. Bu eşsiz projenin ilçemize, şehrimize ve Karadeniz’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


İlk günkü aşkla çalışıyoruz

Her mahallede öncelikle mahalle muhtarlarını ziyaret ederek muhtarlardan bilgi alan Başkan Erdoğan Tok, muhtarlık ziyaretlerinin ardından çevre esnafı ve mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Esnaf ve vatandaşın derdini dinleyerek onlarla samimi bir iletişim ortamı kurmayı sağlayan Başkan Tok; “İlkadımlı kardeşlerimizle yakaladığımız bu gönül bağı ve kardeşlik ortamı başarının anahtarıdır” dedi.

‘İLÇEMİZİ DİNLİYORUZ’

İlçemizi karış karış gezmeye devam ediyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Her gün başka bir mahallemizde muhtarlarımız ve hemşerilerimizle buluşarak gönül bağımızı güçlendirmeye ve vatandaşımızdan aldığımız desteklerle İlkadım’ı geleceğe taşıyacak projeler çizmeye devam ediyoruz. Bugün Yenidoğan Mahallesi Muhtarımız Ali Bulut’u ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişi ile mahallemizi güzelleştirmek üzere sohbet ettik” şeklinde konuştu.

İLKADIM ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ

Türkiye’nin en büyük gençlik merkezini İlkadım’da hayata geçirdiklerine vurgu yapan Başkan Tok şöyle devam etti;

“Yanı sıra Karadeniz’in yeni ve en büyük inanç turizmi merkezi olacak Cami ve Külliye projemiz kentin siluetinde yerini aldı. Kentsel dönüşüme örnek yeni belediye hizmet binamız ve yerinde dönüşüme örnek Unkapanı Kültür Merkezimiz hızla yükseliyor. Bunların yanı sıra Derebahçe Sosyal Tesislerimiz sadece İlkadım’a değil Samsun’a büyük katkılar sağlıyor. Gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz 62 çocuk parkı ve 12 halı saha verdiğimiz sözlerinden üzerinde gerçekleşti. Bu hizmetlerin temelini ise vatandaşımızla kurduğumuz kardeşlik ortamı sağlamakta. Bizleri fikirleri ile gelişime katkı sağlayan tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ederim.”

Gürgendağ ve Akgöl’den teşekkür

Gürgendağ ve Akgöl mahallelerine yaptığı ziyarette vatandaşların büyük ilgisi ve coşkusu ile karşılanan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gürgendağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve Akgöl Mahalle Muhtarı Kamil Tuğul ile yapılan çalışmaları yerinde gördü. Tok, “Uzak yakın ayrımı yapmadan tüm mahallelerimizde hizmet ve yatırımları eşit şekilde sürdürüyoruz” dedi.

YOLLARA BÜYÜK YATIRIM

Belediye olarak yollara büyük yatırım yaptıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “4,5 yılda Fen İşleri Müdürlüğümüzce, tüm mahallelerimize 169 bin 140 ton sıcak asfalt yol, 159 bin 555 metrekare parke taş yol, 159 bin 463 metrekare beton kaldırım ve 436 bin 910 metrekare sathı kaplama işleri yaptık” diye konuştu.

‘UZAK YAKIN AYRIMI YOK’

Başkan Erdoğan Tok, “Gücümüzü ve sinerjimizi halktan alıyoruz. Biz millete hizmet etmek için bu görevlere geldik. Bu hizmetlerimizin karşılığında ziyaret ettiğimiz her mahallemizde hemşerilerimizin güler yüzlü karşılamalarını ve teveccühlerini görüyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Gezi ve incelemenin sonunda Gürgendağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve Akgöl Mahalle Muhtarı Kamil Tuğul mahallelerine yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Tok’a teşekkür ederek plaket takdim ettiler.

Muhtarlar İlkadım’da buluştu

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından organize edilen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok üstlendiği buluşmada Samsun merkez ilçelerin muhtarları bir araya geldi. Ihlamur Cafe ve Restaurantta gerçekleşen buluşmaya Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve merkez ilçe muhtarları katıldı.

MUHTARLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ

Tüm muhtarlar adına bayan muhtarlara verilen çiçeklerin ardından söz alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, muhtarların yerel yönetimlerde en önemli paydaşlardan olduğunu vurguladı. Muhtar ve muhtarlık müessesesinin Türk geleneklerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Başkan Tok, “Yaptığımız çalışmalar ve hizmetlerin en ücra köşelere ulaşmasında en büyük yardımcımız muhtarlarımızdır. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımızla armağan ettiği bu güzel günü en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

‘MUHTARLARLA İSTİŞARE’

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ise muhtarların yerel yönetimlerde büyük bir paya sahip olduklarını kaydederek, “Bu nedenle özellikle belediyelerce yapılacak hizmetlerde muhtarlar bilgilendirilmeli ve istişareli bir şekilde çalışmalar yürütülmelidir.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından emekli olan İlkadım Belediyesi Muhtarlık İşleri Kurucu Müdürü Zeki Sarıibrahimoğlu teşekkür plaketini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un elinden alırken tüm katılımcılar gecenin anlamına binaen hatıra fotoğrafı çektirdi.

#​Samsun
#Erdoğan Tok
#​İlkadım
5 yıl önce