|

Safitürk'ün ismi Derik’te yaşayacak

Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilişinin yıldönümünde, kendi ismini taşıyan okulun açılışı yapıldı. Derik’teki lisenin açılışına telekonferans sistemi ile bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin fedakarlıklarının boşa gitmediğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2017 Pazar
Güncelleme: 02:40 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Mardin'e sadece Şehit Safitürk'ün anması için  
gelmediklerini kaydeden Bakanlar, teröre karşı 
verilebilecek en güzel cevabın eğitimden geçtiğini söyledi.
Mardin'e sadece Şehit Safitürk'ün anması için gelmediklerini kaydeden Bakanlar, teröre karşı verilebilecek en güzel cevabın eğitimden geçtiğini söyledi.

Şehit Muhammed Fatih Safitürk’ün anısı Derik’te yaptırılan Anadolu Lisesi’nde yaşatılacak. AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın babası, eski AK Partili Milletvekillerinden hayırsever işadamı Süleyman Bölünmez’in yaptırdığı Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi dün açıldı. Mevlit için bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı bir törenle açılan 28 derslikli lise, Mardin’deki binlerce gence umut olacak.

ERDOĞAN DERİK HALKINA SESLENDİ

Okulun açılış törenine video konferans sistemi ile bağlanıp Derik halkına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün ve diğer tüm şehitlerimizin fedakarlıkları Allah’ın izniyle boşa gitmemiştir. Çukur eylemleriyle, bombalı saldırılarla, suikastlarla ülkemize saldıranların bedenleri gibi isimleri de yok olup gidecektir. Buna karşılık şehitlerimizin her biri yüreğimizde ve burada olduğu gibi eserlerimizde yaşamaya devam edecektir. Okulumuzu ilçemize kazandıran Süleyman Bölünmez beyefendiyi de tebrik ediyorum, ” dedi

‘BURAYA SAFİTÜRK OLMAK İÇİN GELDİK’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı konuşmada, Derik’teki açılış törenine, bir irade ve kararlılık adına geldiklerini vurguladı. Soylu, “Bizim medeniyetimizi bölmek, parçalamak isteyenlere karşı hepimiz birer Safitürk olmak için buraya geldik” dedi. Soylu’nun, kendisini ziyaret eden Şehit Safitürk’ü anlattığı sırada gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuşmasında “Sporun gücü terörün gücünü yenecektir” derken; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise “Teröre verilecek en iyi cevap milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. Bunu da en iyi eğitimle yaparız” ifadelerini kullandı.

#Muhammet Safitürk
#Mardin
#Şehit
6 yıl önce