|

Sabaha karla uyandılar

Ardahan'da dün etkili olan sağanak, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde oturanlar güne karla uyandı. Aniden bastıran kar yağışı nedeniyle dışarıdaki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öte yandan Meteorolojiden Doğu Anadolu Bölgesi'ne karla karışık yağmur, kar yağışı ile buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
10:01 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:42 - 13/11/2018 Salı
Ardahan'da kar yağışı etkisini gösterdi.
Ardahan'da kar yağışı etkisini gösterdi.

Ardahan'da dün etkili olan sağanak, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde kısa süreli etkili olan kar, etrafı beyaz örtüyle kapladı.

Aniden bastıran kar yağışı nedeniyle dışarıdaki vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kar yağışı, şehir merkezinin yanı sıra yüksek kesimlerde de etkisini gösterdi.

Güne karla başladık

  • Remzi Almaz isimli vatandaş, "Bugün 13 Kasım ve güne karla başladık. Biz aslında kışın gelmediğini sanıyorduk ama kış geldi. Hazırlıklarımızı ona göre yaptık ve kışa hazırız" dedi.

Kar yağışı ve buzlanma ile don bekleniyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, havanın parçalı ve zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

  • Bölgede en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 2, Iğdır ve Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ağrı'da 5, Erzurum'da 3, Ardahan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.
  • Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Tunceli'de 19, Iğdır'da 12, Erzincan'da 11, Ağrı'da 9, Kars, Erzurum ve Ardahan'da 8 derece olacak.


#Ardahan
#Kar
5 yıl önce