|

Çavuşoğlu'ndan Türkiye'de Rus askerleri konuşlanacak iddialarına yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya S-400’lerin teslimatından önce Türkiye’de askerini konuşlandıracağı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak
14:30 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:34 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya S-400’lerin teslimatından önce Türkiye’de askerini konuşlandıracağı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. S-400 ile ilgili bir sorun olmadığını belirten Çavuşoğlu, sadece kredilendirme konusunda son ziyarette mutabakatın sağlandığı ve uzmanların çalışmasının ardından imzaların atılacağını söyledi.

Konuşlandırma için teknik çalışmaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, nükler santrallerdeki çalışmalar gibi aynı şekilde S-400 için de askeri ve sivil teknisyenlerin yetiştirileceğini kaydetti. Çavuşoğlu, Kuruluş aşamasından teknisyen ihtiyacı olursa Rusya'dan bunların geleceğini bunun Rusya'nın asker ve silah konuşlandırma anlamına gelmediğini söyledi. Çavuşoğlu, bu çalışmaların Rusya'nın Türkiye'ye asker konuşlandırma anlamına gelmediğini açıkladı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu hafta başında Ankara'ya yaptığı ziyaretteki açıklamasında, Türkiye'ye sağlanacak S-400 füzelerinin kredi anlaşması konusunda mutabakat sağlandığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ilgili yetkililerin bu hafta bir araya gelerek konuyu neticelendireceklerini söylemişti.


#Mevlüt Çavuşoğlu
6 yıl önce