|

Ruhani Kaşıkçı cinayetinde ABD'yi işaret etti

Cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "ABD'nin desteği olmadan hiçbir ülkenin böyle bir suç işleyeceğini düşünmüyorum. Kimse bugünün dünyasında ve yeni yüzyılda böyle organize bir cinayete tanıklık edeceğimizi ve bir sistemin bu kadar vahşice bir cinayeti planlayacağını hayal edemezdi" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
14:14 - 24/10/2018 الأربعاء
AA
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan'ın ABD'den destek almadan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmüş olamayacağını söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında yaptığı konuşmada, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaşıkçı cinayetini "benzeri görülmemiş vahşice işlenmiş bir suç" şeklinde niteleyen Ruhani şunları dile getirdi:


Türkiye hükümetine cinayetin tüm boyutları ve yönlerini açığa kavuşturma çağrısında bulunan Ruhani, şöyle devam etti: "Kimse bugünün dünyasında ve yeni yüzyılda böyle organize bir cinayete tanıklık edeceğimizi ve bir sistemin bu kadar vahşice bir cinayeti planlayacağını hayal edemezdi."

Ruhani, Kaşıkçı cinayetinin ABD, Avrupa ve diğer dünya ülkeleri için insan hakları konusunda bir sınav olduğunu belirterek, "Bu işlenen cinayet ve faillerinden daha çok kınanması gereken onlara bu suçu işleme cesaretini veren güçtür." ifadelerini kullandı.

#İran
#Cemal Kaşıkçı
#Hasan Ruhani
٪d سنوات قبل