|

Rize'de 'yorgun mermi' isabet eden kişi yaralandı

Rize'de "yorgun mermi" isabet eden kişi yaralandı. Rize'de son 6 ay içerisinde yorgun mermi isabet etmesi nedeniyle 6 kişinin yaralandığı, 8 mala zarar verme olayının gerçekleştiği öğrenildi.

Yeni Şafak
20:11 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:17 - 30/07/2018 Pazartesi
AA
Gündem
Gündem

Rize'de 'yorgun mermi' isabet eden kişi yaralandı.

Çayeli ilçesine bağlı Adalar Mahallesi'ndeki Adalar Köprüsü üzerinde dinlenen Regaip Küçüksarı, kalçasında acı hissetti.

Çayeli Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrollerde sağ kalçasına mermi isabet ettiği tespit edilen Küçüksarı, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edildi.

Sağlık durumu iyiye giden Küçüksarı'nın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Rize'de son 6 ay içerisinde yorgun mermi isabet etmesi nedeniyle 6 kişinin yaralandığı, 8 mala zarar verme olayının gerçekleştiği öğrenildi.

Yorgun mermi nedir?

Kurşunun ateşlendikten sonra belli bir mesafeye ulaşıp, hızını kaybederek düşüşe geçtiği andaki durumuna yorgun mermi deniyor. Uzmanlar kurşunun, yorgun mermi anına geçtiği anda havada dönmeye başladığını ve bu sebeple birisine isabet ederse normal mermiden çok daha geniş çapta hatta öldürücü yaralar açabildiğini vurguluyor.

Türkiye’de birçok insanın yaralanmasında, felç kalmasında hatta ölmesinde parmağı olan yorgun mermi masum insanların canını almaya devam ediyor.


#Rİze
#Yorgun mermi
6 yıl önce