|

Rezalet son buldu

Bursa’da ailevi sorunları bulunan kadınları tuzağa düşürerek fuhuşa zorlayan bir çete çökertildi. 3 kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 14 şebeke elemanı kıskıvrak yakalandı. Aileleri çileden çıkartan kepazelik sona ererken, kadınlar da bataklıktan kurtarılıdı.

Şahin Şen
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
14 şebeke elemanı kıskıvrak yakalandı.
14 şebeke elemanı kıskıvrak yakalandı.

Bursa’da tuzağa düşürdükleri kadınları fuhuş batağına sürükleyen bir çete çökertilirken, ailelerin yüzünü kızartan kepazeliğe son verildi. Mmerkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi’nden gelen çok sayıda ihbarı değerlendiren Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı evlerin fuhuş amaçlı kullanıldığını belirledi.

FUHUŞA ZORLADILAR

Yapılan araştırmada, Ankara, Adana, Mersin ve İzmir’de uyuşturucu kullanan ve ailevi sorunları bulunan kadınları tuzağa düşüren bir şebekenin, onları Bursa’ya getirerek fuhuşa zorladığı bilgisine ulaşıldı. Polis, çeteyi yaklaşık 3 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Teknik takipte fuhuş çetesinin kadınlarla şifreli konuştuğu tespit edildi.

POLİSİN LAKABI ‘AMCA’

Çetenin, müşterilere ‘çay’’ ve ‘yemek’, polise de ‘amca’ lakabı taktıkları, polis ekiplerini gördükleri zaman ise “amcalar geldi” diyerek kadınları uyardıkları tespit edildi. Şifreler çözüldükten sonra harekete geçen polis, Bursa, Adana ve İzmir’deki 13 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

AJANDA TUTMUŞLAR

Operasyonda 11 çete üyesi ile şebekeye yardım ve yataklık eden 3 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Adreslerdeki aramalarda 2 sahte sürücü belgesi, bir sahte nüfus cüzdanı, 3 tabanca, bir pompalı tüfek, çok sayıda bıçak, fuhuş hesaplarının tutulduğu ajandalar ile 14 bin 155 lira ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

KORUMA ALTINDA

Şüphelilerden Özgür Ş., Vedat D., Ersin A., Özgür E., Eşref I., Ahmet Ş., Hakan D., Mahsum A., İsmail M., Mustafa Ç. ve Mehmet A. Ç. “fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek” suçundan tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bataklıktan kurtarılan kadınlar ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

#Bursa
#Fuhuş
#Çete
6 yıl önce