|

Polisten bayrama özel ek tedbir

81 ilin Emniyet Müdürlüklerine talimat gönderildi. Buna göre Kurban Bayramı boyunca insan ve araç yoğunluğunun olduğu noktalarda kontroller arttırılacak. Polis şüpheli durumlara anında müdahale edecek.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 04:19 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Büyük şehirlerdeki otogarlarda da güvenlik tedbirleri arttırılacak.
Büyük şehirlerdeki otogarlarda da güvenlik tedbirleri arttırılacak.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, vatandaşların, Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdi. Uzunkaya imzasıyla 81 il Emniyet Müdürlüklerine gönderilen yazıya göre şehirler arası otobüs terminali, gar, hava, deniz limanları ile meydanlar, alışveriş merkezleri, çarşı ve pazarlar ile kurban satış yerleri, park ve bahçeler, otobüs durakları, toplu taşıma araçları gibi yerlerde insan ve araç yoğunlukları dikkate alınarak gerekli kontroller arttırılacak, şüpheli şahıs ve araçlara yönelik uygulamalar yapılacak.

ÖNLEMLER ARTTIRILACAK

Muhtemel olayların önlenmesi, vatandaşların huzurunu bozan veya bozacak davranışların men edilmesi ve aranan kişilerin yakalanması amacıyla, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin bayram tatili süresince vatandaşların rahatsız edilmemesine özen gösterilerek kontrol edilmesi sağlanacak. Vatandaşların bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacaklarından ve iş yerleri ile evlerinin uzun süreli denetimsiz kalacağından, ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarının artabileceği değerlendirilerek önleyici tedbirler artırılacak.

#Polis
#Bayram
6 yıl önce