|

Hayvanlar şehre indi

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 12 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde şehir merkezinde bulunan hayvanat bahçesinden kaçan vahşi hayvanlar sokaklara indi. Onlarca ev sular altında kaldı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:03 - 15/06/2015 Pazartesi
Diğer
Sokaklara kaçtılar

Kentte etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde şu ana kadar 12 kişi hayatını kaybetti. Yapılan açıklamalara göre, yaklaşık 3 saat süren sağanak sonrası oluşan selde şehir merkezinde bulunan hayvanat bahçesinden çok sayıda vahşi hayvan şehrin sokaklarına kaçtı.



Evden çıkmayın uyarısı

Tiflis Hayvanat Bahçesi'nin yetkilileri, 6 aslan, 6 kaplan, 7 ayı, 13 kurt, ile sayısı belli olmayan suaygırı ve timsahların kaçtığını, bulunabilen bazı hayvanların mecburen öldürüldüğünü belirtti. Yetkililer, vatandaşların bir süre evlerinden çıkmaması yönünde çağrıda bulundu.



Kriz masası kuruldu

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili de ölü sayısının artabileceğini, yaralıların tespit edilmeye çalışıldığını, selden etkilenen insanlara yardım sağlanması için kriz masası kurulduğunu kaydetti. Kentte Vere nehrinin sel etkisiyle taşmasıyla çok sayıda ev sular altında kalırken şehirde yaklaşık 10 milyon dolarlık zarar olduğu kaydedildi.








#Gürcistan
#Tiflis
#Tiflis Hayvanat Bahçesi
9 yıl önce