|

PKK’nın tahrip ettiği 120 cami onarıldı

PKK’lı teröristlerin çukur ve hendek teröründe Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de tahrip ettiği 151 camiden 120’si onarılarak ibadete açıldı. Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullah, “Vatandaşlar ağladılar, camilerine sarıldılar. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmayacak, ezanlarımız susmayacak, camilerimiz kapanmayacak” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 8/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:19 - 8/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Tamiratı tamamlanan camiler tekrar ibadete açıldı.
Tamiratı tamamlanan camiler tekrar ibadete açıldı.

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezleri ve ilçelere taşıyan, çukur kazıp barikat kuran, yollara, çukur ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristler, yaklaşık 3 yıl önceki saldırılarında ibadethaneleri de hedef almıştı. Diyarbakır Sur, Şırnak kent merkezi ile Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde, Mardin Nusaybin ve Dargeçit'te tahrip olan 151 camiden büyük kısmı, devletin imkanlarıyla onarıldı. Onarımı tamamlanan camilerden 120'sinde yeniden ezan sesi yükselirken, vatandaşlar da sağlanan huzurla camilerde tekrar ibadet edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

BÖLGE HALKI DERİNDEN ETKİLENDİ

Toplumda karşılık bulmayan çukur olaylarında en çok etkilenen yerlerin başında camilerin geldiğini söyleyen Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullah, “Vatandaşlar belki de kendi evlerinin zarar görmesini bir şekilde kabul ettiler ama cami ve minarelerimizin zarar görmesini bir türlü içlerine sindiremediler. Ağladılar, camilerine sarıldılar. Bu olaylar bizi derinden etkilediği gibi vatandaşları da derinden yaralamıştır. İnşallah bundan sonraki süreçte böyle bir şey olmayacak, ezanlarımız da susmayacak, camilerimiz de kapanmayacak” diye konuştu.

#​PKK
#Diyarbakır
#Şırnak
#İsmail Fakirullah
5 yıl önce