|

PISA ve TIMSS'e yerli rakip

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre PISA ile TIMSS'e rakip olarak ölçmek ve eğitimi etkileyen faktörleri ortaya çıkarmak için “ölçme değerlendirme merkezleri” kurulacak.

Yeni Şafak
07:14 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 07:24 - 11/08/2017 Cuma
Diğer
Bakanlık, 81 ilde ölçme değerlendirme merkezleri kuracak.
Bakanlık, 81 ilde ölçme değerlendirme merkezleri kuracak.
Milli Eğitim Bakanlığı (
MEB
) öğrencilerin il bazında gelişimlerini takip edip, okul bazlı eğitim durumlarını ölçmek ve eğitimi etkileyen faktörleri ortaya çıkarmak için “ölçme değerlendirme merkezleri” kuracak. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre her öğrenciye kazanımları edinme düzeyi, eksik öğrenmeleri ve ihtiyaç duydukları eğitimlere yönelik karneler verilecek.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre bu merkezler Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) ile Uluslararası Fen ve Matematik Eğilimleri Araştırması’na (TIMSS) rakip olacak “Eğitimde Öğrenci Gelişimini İzleme Sistemi” ile PISA’ya göre daha geniş bir katılımın sağlandığı “Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi” (ABİDE) çalışması yürütecek.

Bu kapsamda bakanlık, 81 ilde kuracağı ölçme değerlendirme merkezleri ile örgün eğitim kapsamında öğrencilerin akademik gelişimlerinin izlenebilmesi, öğrenme eksikliklerinin tespit edilmesi için öğrenci, veli ve eğitimcilere geri bildirim verilmesine olanak sağlayacak. Bu yıl 25 ilde açılacak merkezler, 2019’a kadar diğer illerde de kurulacak.

2016’da ilk kez uygulanmaya başlayan ABİDE çalışması, kurulacak merkezler ile tüm öğrencilere uygulanacak. Çalışma ile il düzeyinde öğrenme çıktıları, çıktıları etkileyen faktörler, bu faktörlerin öğrenmeyi etkileme düzeyleri ortaya çıkarılacak.

#Milli Eğitim Bakanlığı
#ölçme değerlendirme merkezleri
#ABİDE
7 yıl önce