|

Piri yeniden sahnede

Türkiye'deki referandum sürecinde açık bir şekilde 'hayır' kampanyasına destek veren ve sık sık Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri yerel seçimler öncesi yine sahneye çıktı.

Nur Banu Aras
04:00 - 17/10/2018 الأربعاء
Güncelleme: 03:58 - 17/10/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri

16 Nisan referandum sürecinde açık bir şekilde 'hayır' kampanyasına destek veren ve Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimleri öncesi Türkiye'ye geldi. Piri'nin CHP, HDP ve İYİ Parti arasında yapılması planlanan ittifak öncesi gelmesi dikkat çekti. CHP, HDP ve İYİ Parti'yi ziyaret eden Piri, seçimler öncesi ittifak konusunda da partileri yönlendirdiği belirtiliyor.

REFERANDUMDA 'HAYIR' KAMPANYASI YAPTI

Türkiye'deki referandum sürecinde açık bir şekilde 'hayır' kampanyasına destek veren ve sık sık Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri yerel seçimler öncesi yine sahneye çıktı. Türkiye düşmanlığı ile bilinen Piri, dün başkentte İYİ Parti, CHP ve HDP'yi ziyaret etti.

AKŞENER'LE BULUŞUP NABIZ YOKLADI

Piri ilk olarak İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile bir araya geldi. Akşener'in makamında basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. Edinilen bilgilere göre görüşmede, Akşener seçimlerin güvenli olmadığını dile getirerek Türkiye'yi şikayet etti. Raporlarında terör örgütü PKK'yı öven açıklamalar yapan Piri'nin ikinci durağı HDP oldu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşen Piri, seçimler öncesi nabız yokladı. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Piri, muhalefet partileri turunu tamamladı.

HDP İÇİN DEVREDE

Piri'nin ziyaretinin zamanlaması dikkat çekiciydi. Piri'nin 31 Mart seçimleri öncesinde muhalefet partilerini ziyareti "ittifak görüşmelerini yönlendirme" olarak yorumlandı. Görüşmelerde Piri’nin HDP’nin ittifak dışında kalmaması için kulis yaptığı öne sürülüyor.

#Kati Piri
#AP
#Türkiye
٪d سنوات قبل