|

Ordu'da sel köprüleri yıktı

Ordu'nun Ünye, Fatsa, Çaybaşı ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle bir köprü çöktü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Sel nedeniyle durdurulan Karadeniz sahil yolu kontrollü olarak ulaşıma yeniden açıldı. Ordu genelinde 1'i ana köprü olmak üzere toplam 7 köprü yıkıldı.Aşırı yağış sırasında tonlarca fındığın sel sularına kapıldığı belirtilirken, yetkililer vatandaşların evlerinden çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. İncelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya giden İçişleri Bakanı Soylu, "Tüm maddi kayıplar devlet tarafından karşılanacak" dedi. Öte yandan Başkan Erdoğan Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin Ordu Valisi Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ile görüştü. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay ile Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız'ın da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiği öğrenildi.

Yeni Şafak
19:34 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 20:56 - 8/08/2018 Çarşamba
Karadeniz sahil yolu, aşırı yağış nedeniyle çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Arşiv.
Karadeniz sahil yolu, aşırı yağış nedeniyle çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Arşiv.

Ordu'daki şiddetli yağış nedeniyle Karadeniz sahil yolunda ulaşım çift taraflı durduruldu. Kent genelinde 1'i ana köprü olmak üzere toplam 7 köprünün aşırı yağış nedeniyle yıkıldığı öğrenilirken, 165 kişinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz ise ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada mahsur kalan 165 vatandaşın kurtarıldığını, Karadeniz sahil yolunun ise yeniden ulaşıma açıldığını açıkladı.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız'ın bölgeye gideceği kaydedildi.


Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde yaşanan sağanak hayatı olumsuz etkilerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İlçede sabah saatlerinde başlayan yağış sonrası birçok cadde ve sokağı su basarken, özellikle ilçe merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatarak ulaşımda aksamlara neden oldu.

Maddi hasarlar devlet tarafından karşılanacak

İçişleri Bakanı Soylu, incelemeler için gittiği Ordu'da "Can kaybı söz konusu değil, maddi hasar kaybımız var. Bütün birimlerimiz can hıraş mücadele ortaya koydular. Tüm maddi kayıplar devlet tarafından karşılanacak" dedi.

Başkan Erdoğan'dan sel telefonu

Başkan Erdoğan Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin Ordu Valisi Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ile görüştü.

TBMM Başkanı Yıldırım bilgi aldı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ordu'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Vali Seddar Yavuz'u arayarak bilgi aldı.

Başkan Yardımcısı Oktay da bölgeye gitti

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, incelemelerde bulunmak üzere sel felaketinin yaşandığı Ordu'ya gitti.

Fırtına uyarısı yapıldı

Meteoroloji, "Doğu Karadeniz'de Perşembe saat 00.00'dan 15:00 kadar fırtına bekleniyor. Başta denizciler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor" uyarısını yaptı.

  • Yağış nedeniyle 8 ev ve iş yerini su basarken, Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) ekipleri gerekli tedbirleri alarak, vatandaşlara yardımcı oldu.

Başta ilçe merkezi olmak üzere münferit alanlarda aşırı yağış nedeniyle yol malzemeleri ve kum birikmelerine karşı ekipler iş makineleriyle temizlik çalışması yürütüyor.

30 ton fındık sel sularına kapıldı

İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, fındığın yüzde 70'i heba oldu derken, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ekiplerle birlikte sahada incelemelerde bulundu.

Yanık, belediyenin tüm ekiplerini seferber ettiklerini söyledi. İlçedeki 20 mahallenin tamamında yağışın etkili olduğunu belirten Yanık, tüm Çaybaşı halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Yanık, şunları kaydetti:

  • "Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve altyapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesiyle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim."

Şu an Büyükşehir ekibimiz de sahadalar. Ortak çalışıyoruz. Özel sektörden de makineleri seferber ettik. En azından müdahale edebileceğimiz yerleri açıyoruz. Yollarla ulaşımı kesiyoruz.

#Ordu
#Karadeniz sahil Yolu
6 yıl önce