|

Orada kalacağız

Kandil bölgesini PKK’dan temizlemek için İran’la ortak operasyonun gündemde olduğunu söyleyen Bakan Canikli, Türk askerinin görev tamamlanıncaya kadar arazide kalacağını belirtti; Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘teröristi korumayın’ uyarısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:39 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,

AA Editör Masası’na konuk olan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, buradaki açıklamasında, Kandil operasyonunun yaklaşık bir yıl önce planlandığını, zorlu coğrafyada harekâtı sürdüren Türk askerinin görev tamamlanana kadar bölgede kalmaya devam edeceğini bildirdi. “Orada terörü tamamen ortadan kaldırana kadar kalıcı olacağız. Kuzey Irak’ta kalacağız” diyen Canikli, yılbaşından beri 500’ü aşkın teröristin imha edildiği arazide TSK’nın üs bölgeleri oluşturduğunu hatırlattı. Harekâtın İran’la eşgüdüm içinde sürdüğünü kaydeden Canikli, bölgede teröristlerin imhası için Tahran’a “Birlikte operasyon yapalım” teklifinde bulunduklarını, sürecin henüz birlikte harekât yapacak noktaya ulaşmamış olmasına karşın İran’ın ‘en azından söylem bazında’ net desteği olduğunu ifade etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Kandil’de terörist var mı yok mu bilmiyoruz” şeklindeki sözlerini de eleştiren Canikli, şöyle konuştu:

TERÖRİSTİ KORUYORLAR

“Bu tür yaklaşımları bizi şaşırtmıyor. Benzerini Afrin operasyonu sırasında da yapmıştı. ‘TSK Afrin merkezine girmemeli, girerse çıkamaz’ gibi tehditvari bir yaklaşımda bulunmuştu. Tabii merkeze de girdik, Allah’ın izniyle bölgeyi teröristlerden temizledik. Kılıçdaroğlu tamamen teröristleri korumaya yönelik bunları yapıyor. Afrin’de TSK’yı istememesinin temel nedeni, oradaki teröristleri korumak. Çok net, başka bir izahı yok bunun. Kuzey Irak’ta Mehmetçiği şehit eden PKK’lılar uzaydan mı geldi? Kandil’den geliyorlar. Ne zaman biz teröristlere karşı güçlü bir mücadele başlatsak Kılıçdaroğlu’nun sancıları başlıyor maalesef. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de benzer bir yaklaşım içinde. Bunlar tesadüf değil.”

İNCE’NİN AFRİN İNTİKAMI

“(İnce’nin Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik sözleri) Afrin’e girdiği için, teröristleri temizlediği için şimdi onun intikamı alınıyor. Tabii mücadele devam edecek. Bu söylemler hiçbir arkadaşımızın şevkini kırmayacak. (İnce’nin ‘Asker de benim moralimi düşünecek’ sözleri) Şu anda on binlerce kahraman Türkiye sınırlarında, sınır ötesinde elleri tetikte 24 saat vatan nöbeti tutuyor. Esas mücadeleyi veren, esas sıkıntıyı çeken onlar. Askerlerimiz ve onların komutanları. İnce’nin ne morale ihtiyacı var? Bütün askerlerimiz ateş hattında adeta. Ateş hattında bu toprakları korumaya çalışıyorlar, canları pahasına ve gerektiğinde şehadete yürüyorlar korkusuzca. Esas morale ihtiyacı olan onlar. Bütün bunlar ortadayken öyle bir söylem gerçekten akıl alır değil.”


Güdümleniyor

Savunma projelerinden de bahseden Bakan Canikli, sektör yatırımları için çok fazla mühendise ihtiyaçları olduğunu belirterek, dışarıdan kendisini bu alanda ispat etmiş beyinleri Türkiye’ye transfer ettiklerini bildirdi. Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği noktayı bir örnekle anlatan Canikli, çok namlulu roketatarları çok daha teknolojik hale getirmek ve dünyanın hiçbir ülkesinin sahip olmadığı şekilde onların mühimmatının da güdümlü hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti. Canikli, “Bu, teknolojinin son noktası. Sadece onun değil, fırtına obüsünün ve tank mühimmatının da güdümlü hale getirilmesi konusunda çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı. Canikli ayrıca, “Sayın Muharrem İnce moral bulmak istiyorsa, bu konulardan moral bulsun. Hepimiz için bir moral kaynağı, onu herkesle de paylaşabilir” diye konuştu.

#Nurettin Canikli
#TSK
6 yıl önce