|

On dört yılda 400 kalıcı eser

Başkan Hasan Can ve ekibi ile hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. Başkan Can döneminde dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi.
Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi.

28 Mart 2004’de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 14 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. 2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde üçüncü kez seçilerek güven tazeleyen ve ilk dönemlerinde olduğu gibi bu dönemde de Ümraniye’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam eden Başkan Hasan Can, geceli gündüzlü hizmetlerle, Ümraniye’de yaşama ayrıcalığını bir kez daha pekiştirdi.

HIZLI HİZMET DÖNEMİ

Bir yandan yürüttüğü klasik belediyecilik hizmetleriyle Ümraniye’nin çehresini değiştiren Ümraniye Belediyesi, alanında rekor kabul edilen hizmetlere imza attı. Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Sağlık Ocakları, Sosyal marketler, Okullar, muhtarlık binaları, Asfalt Fabrikası gibi 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı. 2 asfalt fabrikası aralıksız çalıştı. Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi, sokaklar pırıl pırıl temizlendi. Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. İş merkezleri buraya taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı ve “Yeni Ümraniye” yüzüyle Finansın Merkezi oldu.

BELEDİYE TEZ KONUSU BİLE OLDU

Sosyal belediyecilik hizmetlerinde örnek çalışmalara da imza atan Ümraniye Belediyesi, bu alanda hayata geçirdiği projelerle medyada geniş yer bulurken, akademik tezlere de konu oldu. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen belediye, kültürel ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdiği hizmetlerle Ümraniye’nin adını uluslararası platforma taşıdı. 14 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi.


İLÇENİN YÜZDE 62’Sİ YENİLENDİ

Deprem kuşağında bulunan İstanbul’un en önemli sorunlarından biri plansız şehirleşme ve güçsüz binalar. Göreve geldiği 2004’te Ümraniye’de kentsel dönüşüm için çalışma başlattığını söyleyen Başkan Hasan Can, “Bugün itibariyle daire ve dükkânlardan oluşan 315 bin yapımız var. Yüzde 62’sine denk gelen 185 bini son 14 yaılda, dönemimizde yapıldı. Ayrıca 185 bin yapı stokunun 85 bini yıkılarak yerlerine depreme dayanıklı yeni yapılar inşa edildi. Göreve gelir gelmez depreme dayanaksız binaların dönüşümü için süratle imar düzenlemesi yaptık. Ümraniye’de tamamen kendi imkanlarımızla yapı stokumuzun yüzde 62’sini kapsayan bir kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Belediyeden sosyal atılım

Sosyal Belediyecilik hizmetleri çerçevesinde yardıma muhtaç vatandaşlarına katkılarda bulunan Ümraniye Belediyesi, yardımlarını çeşitli vesilelerle ulaştırmaya devam ediyor. Bu hizmetler çerçevesinde Halil İbrahim Sofrası Aşevi, ilçede yaşayan yoksulların adeta dayanağı haline geldi. Evinde erzak olduğu halde yaşlılık, hastalık, düşkünlük v.b nedenlerle yemek yapamayan aileleri belirleyen Ümraniye Belediyesi, her gün 1000 kişilik yemeği, belirlenen kişilerin kapısına kadar götürüyor. Özellikle kimsesiz yaşlı ve hasta vatandaşlar, komşularının yardımlarıyla ayakta durduklarını belirterek, belediyenin kendilerine dayanak olduğunu ve bu hizmet ile sofralarının sıcak yemek gördüğünü söylediler.

SOSYAL MARKETTEN DİLEDİĞİNCE ALIŞ VERİŞ

Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği Gıda Bankacılığı projesi ile ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşların alışveriş yapabileceği gıda ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu ve sahiplerine ulaştırılacağı sosyal marketlerin ikisi de Ümraniyelilere hizmet etmeye devam ediyor. Belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen ve durumlarına göre limitli Sosyal Destek kartı ile vatandaşlar, Sosyal Markette diledikleri gibi alışveriş yapabilecekler. Ayrıca hali hazırda Aşevi ve 2 sosyal marketin yanı sıra Ümraniye’nin dört bir yanına sosyal marketler yakın zamanda Ümraniyelilerin hizmetine açılacak.


İlçe paraya yön verecek

Ümraniye’nin yeni simgesi olacak olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) 3 önemli kamu kurumdan ikisinin binalarının temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. “Ümraniye’nin yeni simgesi Uluslararası Finans Merkezi ile İstanbul dünyada fon akımlarının ana yollarından biri olacak.

Ümraniye sınırları içerisinde bulunan ve Ümraniye’nin yeni simgesi olacak olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin Proje büyüklüğü 9 milyar lirayı geçecek. Bu yapıların Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) ait olacak. Merkez Bankası kampüsünde ofis, ticaret alanı, otel de yer alacak.

  • SIFIR BORÇLA KALICI ESER
  • Birbirinden değerli ve örnek projelerle Ümraniye’nin marka değerinin her geçen yükseldiğine dikkat çeken Başkan Hasan Can, “Göreve geldiğimizden beri sürdürdüğümüz imar uygulamalarımızdan dolayı yapısal bir dönüşüm geçiren ilçemiz bugün pek çok finans kuruluşuna ev sahipliği yapıyor. Finans Merkezi’nin tamamlanması ile birlikte Ümraniye daha da önemli bir ticaret merkezi olacak. Bunların yanında 14 yılda borç yapmadan ilçemize birçok alanda kalıcı eser kazandırdık” diye konuştu.
#İstanbul
#Ümraniye
#İstihdam
6 yıl önce