|

Okulda polis dehşeti

Bursa’da polis memuru İlhan Ö., çocuklarına kötü davranıldığı iddiasıyla okul bastı. Saldırgan, Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu Müdüresi Tülay Taş ile Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş’ı silahla yaraladı. Okulda dehşet saçan zanlı gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:21 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Okulda kurşunlara hedef olan müdür ile yardımcısı, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Okulda kurşunlara hedef olan müdür ile yardımcısı, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde polis memuru veli, müdür ile yardımcısını okulda kurşunladı. Olay nedeniyle öğrenciler ve öğretmenler büyük panik yaşarken, saldırgan meslektaşlarınca gözaltına alındı.

MÜDÜR KAÇAMADI

İddiaya göre, çocuklarına kötü muamelede bulunulduğunu iddia eden Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İlhan Ö. (45), dün sabah saat 09.30 sıralarında Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu'nu bastı. Polis veli, doğruca Müdür Tülay Taş'ın odasına yöneldi. Daha önce kendisini tehdit eden veliyle koridorda karşılaşan Taş, geri dönerek odasına kaçmaya çalıştı.


KURŞUN YAĞDIRDI

Öfkeli polis, silahını çekerek peş peşe tetiğe bastı. Silah sesini duyan öğrenci ve öğretmenler korkuyla sağa-sola kaçıştı. Elinde tabancayla odadan çıkan İlhan Ö., ardından Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş'ı da yaraladıktan sonra okuldan ayrıldı. Bacaklarından vurulan Tülay Taş ile Sinan Delibaş, okula çağrılan ambulanslarla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.


EĞİTİME ARA VERİLDİ

Polis memuru İlhan Ö., suç aleti silahıyla birlikte meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı polis memurunun açığa alındığı bildirildi. Bu arada, olay nedeniyle okulda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Okulda korku dolu anlar yaşayan öğrenciler, evlerine gönderildi.

1 AY ÖNCE TEHDİT ETMİŞ

Yaralıları hastanede ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, saldırganın 1 ay önce de okul müdürünü tehdit ettiğini söyledi. Şeker, "Okul müdürümüz, makamında ‘Bunun hesabını sana soracağım’ demiş. Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Zanlı, elini kolunu sallayarak yukarıya çıkıyor. Müdüre soru dahi sormadan dört el ateş ediyor. Ondan sonra hızını alamayıp dışarı çıkıyor. Silah seslerini duyarak gelen müdür yardımcısını da vuruyor" dedi.

#Bursa
#Okul
#Saldırı
6 yıl önce