|

Öksürmesi hayatını kurtardı

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gece acilen hastaneye kaldırıldı. Beyne giden damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlenen Baykal, damarın müdahale ile açılmasının ardından yoğun bakıma alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:01 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gece acilen hastaneye kaldırıldı.
​CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gece acilen hastaneye kaldırıldı.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Genel Kurulu’na katılıp yurda döndükten sonra gece yarısı yüksek ateş, solunum sıkıntısı ve çarpıntı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırıldı. Fransa’da zatürree hastalığına yakalandığı belirlenen Baykal’ın konuşma ve yürüme yetisinde bozukluk fark eden hekimler MR ve tomogrofisini çektikten sonra Baykal’ın beyninde pıhtı olduğunu tespit etti.

HEMEN SEVK EDİLDİ

Beyin damarlarındaki pıhtının yüksek risk taşıdığını fark eden hekimler, Baykal’ın acilen Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesine kaldırılması yönünde karar verdi. Ambulansla İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk edilen Baykal’a zatürree ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu. Acilen operasyona alınan Baykal’ın beyne giden tıkalı damarı boyun anjiyosu ile açıldı. Deniz Baykal’ın oğlu Ataç Baykal'ın da babasının ameliyatına katıldığı öğrenildi. Yoğun bakımdaki tedavisi süren Baykal’ın sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük olduğu ancak cerrahi operasyonluk bir durumunun olmadığı öğrenildi.

48 SAAT YOĞUN BAKIMDA KALACAK

Operasyonun ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve operasyonu yapan 6 kişilik heyet, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Baykal’ın sol tarafındaki güç azalması nedeniyle hastanelerine nakledildiğini belirten İbiş, "Arkadaşlarımız Deniz beyi anjiyo ünitemize ilk müdahale için alıyor. Bu ünitede, beyine giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Büyük gayretleriyle arkadaşlarımın, pıhtı çıkarılıyor. Ondan sonraki süreçte ise, zaten ilaç tedavisine başlanmış ama açılmaya yönelik ilaç tedavileri başlıyor. Yoğun bakıma hastamız tekrar alınıyor. Kendisiyle konuştum, bilinci açık, konuşabiliyor. Bu tedavi devam edecek. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavileri yapılacak" açıklamasında bulundu.

TEDAVİYE DEVAM EDECEĞİZ

Doktor Canan Işıkay, “Deniz beyin son durumu geldiği duruma göre daha iyi. Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça düzeldi. Bizimle gayet güzel sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiği bilgilerini kendisinden aldık. Hemen gelir gelmez damarın açılması seyrini olumlu etkileyecektir. Bundan sonra yoğun takip gerekiyor. Özellikle ilk birkaç gün. Yakın takipte tutacağız, ondan sonraki asıl seyrini göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İLK 6 SAATTE MÜDAHALE ETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. İbiş, bir soru üzerine, "Muhtemelen Deniz bey öksürükle uyandığı sırada o beyin hasarının doğurduğu bir sonuçla uyandı. Uyanmış olması büyük bir şans, uyanmayabilirdi de. Hızla hastaneye nakli hepsi önemli. Tabii sonuç olarak bu süreçlerde en önemli şey ilk 6 saattir. İlk müdahaleler 6 saat geçmeden yapıldı, bu büyük bir şans. Daha büyük bir hasarla karşılaşabilirdik. Bana göre, iyileşmeden sonra eski aktivitesine kavuşacaktır" dedi. 


Gözyaşlarıyla eşine koştu

Deniz Baykal’ın hastanede tedavi altına alındığını öğrenen oğlu Ataç Baykal hastaneye gelirken, Antalya’da bulunan kızı Aslı Baykal Ataman ve eşi Olcay Baykal da hemen Ankara’ya doğru yola çıktı. Uçakla öğle saatlerinde Ankara’ya ulaşan ve hastaneye geçen Olcay Baykal ve Aslı Baykal Ataman doktorlardan bilgi aldı. Olcay Baykal'ın hastane girişinde gözlerinin yaşlı olduğu görüldü.

Yüzü gülüyor ayakları oynuyor

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Topçu ziyaretinin ardından, "Kendilerini gördüm, çok da memnun oldum. Çünkü, söylenenlerin ötesinde bir görüntüyle karşılaştım. Ayağının birinde uyuşukluk var diyorlardı. Herhalde tıbbı yanıltacak Sayın Baykal. Ayakları oynuyor, yüzü gülüyor, çok şükür" diye konuştu.


Geçmiş olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın rahatsızlığı ile gelişmeleri yakından takip etti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’den telefonla bilgi alan Erdoğan, daha sonra da Baykal’ın ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Beştepe’deki MGK toplantısı öncesinde, Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman’ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son durumla ilgili bilgi aldı. Erdoğan akşam saatlerinde ise hastaneye giderek Baykal'ı ziyaret etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM, CHP LİDERİNİ ARADI

Başbakan Binali Yıldırım da Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında önce telefonla sonra ise hastaneye giderek bilgi aldı. Yıldırım, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Sohbet ettik bilinci yerinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. 30 dakika süren ziyaretinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Kendisiyle görüştüm, bilinci yerinde. Sohbet ettik. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur” diye konuştu.

#Deniz Baykal
#CHP
#Hastane
6 yıl önce
default-profile-img