|

Obruklu köy örnek olacak

Çankırı’da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar oluşan ve taşıma kararı alınan İnandık köyü, yeni yerleşim yerinde sosyal tesisleri, ticaret ve yeşil alanları, yolları ile altyapısıyla örnek bir modern köy olacak.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 02:58 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
AFAD tarafından köyün taşınması kararı alındı.
AFAD tarafından köyün taşınması kararı alındı.

Çankırı’da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar oluşan ve taşıma kararı alınan İnandık köyü, sosyal tesisleri, ticaret ve yeşil alanları ile yollarıyla modern bir köye dönüşecek. Merkeze bağlı İnandık köyü çevresinde ilk olarak 2015 yılında yer sarsıntılarına bağlı oluşan 15 metre derinliğindeki obruklar nedeniyle vatandaşlar büyük korku yaşadı. Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünce 66 haneli, yaklaşık 150 kişinin yaşadığı köyde yapılan arazi incelemesinde, yer altında boşluklar bulunduğu tespit edildi.


Bunun üzerine AFAD tarafından köyün taşınması kararı alındı.

“Obruklu köy”ün sakinleri için eski yerleşim yerine iki kilometre uzaklıkta, Ankara yolu üzerinde 65 konut ve 45 ahırdan oluşan modern bir köy yapılıyor. Obruk oluşumu nedeniyle köyde korku içinde yaşadıklarını vurgulayan Köy muhtarı Salih Karaca, “Köylülerimizin hepsi taşıma kararından çok memnun. Emeği geçen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

  • 13 KONUTUN İNŞAATINA BAŞLANDI
  • Köyün afete maruz bölge ilan edildiğini ve nakline karar verildiğini anlatan AFAD İl Müdürü Hasan Sait Korkutata, yapılan araştırmaların ardından 100 dönümlük bir alanı yeni köy yeri olarak seçtiklerini belirtti. Korkutata, yeni yerleşim yerinde 750 metrekarelik 65 parsel oluşturduklarına işaret ederek, “Modern bir plan yaptık. Ayrıca köyde okul, dini tesis, köy sosyal tesisi, ticaret ve yeşil alanlar gibi alanlar oluşturduk. 13 konut için ruhsat alınarak inşaata başlandı. AFAD olarak kamulaştırma ve altyapı bedeli hariç, sadece köylüye vereceğimiz kredi miktarı 6,5 milyon lira civarında” diye konuştu.
#Çankırı
#Obruklü köy
#Hasan Sait Korkutata
5 yıl önce