|

Erdoğan: Polislerimiz artık Sig Sauer kullanmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD'ye silah hibe etmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Türk polis teşkilatının kullandığı Sig Sauer silahı için alınan kararı da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sig Sauer silahın artık kullanılmayacağını ve yerine yerli silahın tercih edileceğini duyurdu.

Yeni Şafak
13:59 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:19 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde valilere hitap etti. ABD'nin Türkiye'ye karşı tavırlarına sert tepki gösteren Erdoğan, son dönemlerde yaşanan gelişmelere işaret etti.


"Sig Sauer kullanılmayacak"


ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye verdiği silahlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra artık polis teşkilatımız 'Sig Sauer' diye bir silah kullanamayacaktır" dedi. Erdoğan, yerli silahların tercih edileceğini de duyurdu.


Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Bundan sonra artık Sayın Bakana da burada söylüyorum, SIG Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır, kullanmamalı. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle bu adımları atacağız. Biz artık bu tabancaları veya bunun daha
uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz
ve bundan dolayı da kendi silahlarımızı kullanmak suretiyle polis teşkilatımızı daha diri, daha sağlam ayakta tutacağız. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bize tembellik geliyor. Gerek yok."



Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. Silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

  • Sig Sauer model silahların teknik özellikleri:
  • Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW
  • Uzunluk: 180 mm
  • Namlu uzunluğu: 99 mm
  • Ağırlık(boş): 770 g
  • Kapasite: 12+1

Ne olmuştu?

ABD, terör örgütü PKK/PYD'ye seri numaralarını kaydettiği silahları daha sonra 'geri alınabileceği' iddiasıyla yoğun bir şekilde sevke diyor.

#Sig Sauer
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce