|

O savcı da ByLock’çu

Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakayı ele veren FETÖ’nün kumpas savcılarından Zafer Kılınç’ın şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlendi. “Askeri Casusluk Davası”nın savcısı olan Kılınç, ByLock’ta bu soruşturmaya ilişkin mesajlar da paylaşmış.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:42 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Zafer Kılınç, Yunanistan’a kaçarken yakalanmıştı.
Zafer Kılınç, Yunanistan’a kaçarken yakalanmıştı.

Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakayı ele veren FETÖ’nün kumpas davalarından ‘Askeri Casusluk Davası’nın firari savcısı Zafer Kılınç’ın da kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı ortaya çıktı.

FETÖ, 15 Temmuz darbe girişiminin zeminini, bir dönem ağ gibi sardığı yargı eliyle hazırladı. Özellikle TSK’da kendi mensuplarının önünü açmak için kumpas davalara imza attı, binlerce kişiyi cezaevine attı. Bunlardan birisi de İzmir Askeri Casusluk Davası. İzmir’de 316’sı asker 357 sanıktan oluşan Askeri Casusluk Davası’nda, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) başta olmak üzere birçok önemli kurumda çalışan bin 500 civarında üst düzey bürokrat fişlendi. Örgüt bu yolla mensuplarını, hem TSK’da hem bürokraside en kritik yerlere yerleştirdi.

DOSYA YARGITAY’DA

“Askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma” suçlamasıyla sanıklar hakkında dava açan ve bürokratların fişlenmesini sağlayan FETÖ savcısı ise o dönem Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli Kılınç. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen Kılınç hakkında, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kumpas davası açılmış ve dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Kılınç hakkında ayrıca en son görev yaptığı Eskişehir’in Ankara Bölge Mahkemesi’ne bağlı olması nedeniyle Ankara Başsavcılığınca da FETÖ soruşturması yürütülüyordu. Savcı Murat Özcan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan Kılınç, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı. Yanında eşi Z. Kılınç ve çocuğu da bulunan Kılınç, Ankara’ya getirildi.

MAHREM İMAM DA YAKALANDI

ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen ve hakkında yakalama kararı bulunan eş Z. Kılınç ise soruşturmanın devam ettiği Konya’ya gönderildi. Öte yandan, Kılınç ile birlikte İpsala’da örgütün yargı yapılanmasında görevli imam H.D.’nin de yakalandığı ortaya çıktı. Hakkında “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla soruşturma yürütülen H.D.’nin de Kılınç ile birlikte Ankara’ya getirildiği bildirildi.

  • Patates hatlı cep kullandı
  • Soruşturma kapsamında Kılınç ile ilgili önemli ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. İlk aşamada yapılan incelemede, Kılınç’ın üzerine kayıtlı numarada ByLock tespit edilemedi. Ancak binlerce ByLock içeriğinin incelenmesinin ardından, Kılınç’ın patates hat tabir edilen başkası üzerine kayıtlı telefondan söz konusu programı kullandığı anlaşıldı. Çözümü yapılarak raporlaştırılan Kılınç’a ait yazışmalarda, Askeri Casusluk Davası’na ilişkin konuşmalar da olduğu tespit edildi. Kılınç’ın ayrıca Askeri Casusluk Davası kumpasıyla sanık yapılan 357 kişinin beraati ile hakkında çıkarılan yakalama kararlarına ilişkin haberleri de ByLock’tan paylaştığı öğrenildi.


#​Yunanistan
#FETÖ
#ByLock
6 yıl önce