|

O PKK’lı belediye çalışanı çıktı

Siirt’in Baykan ilçesi kaymakamı Mehmet Kocabey’e suikast hazırlığındayken öldürülen 3 teröristle ilgili şok bir bilgiye ulaşıldı. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, teröristlerden birinin, eski Siirt Belediyesi çalışanı olduğunu ve ihraç edildiğini söyledi. Atik, “Siirt Belediyesinin teröristleri istihdam ettiğini son operasyonda öğrendik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:58 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kaymakam Mehmet Kocabey
Kaymakam Mehmet Kocabey

Siirt’in Baykan ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen müşterek operasyon kapsamında Çevrimtepe köyü kırsalına hava harekatı düzenlendi. Operasyonda 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

KAYMAKAM’A SUİKAST HAZIRLIĞI

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 7 Temmuz’da Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’e yönelik suikast girişimi ile 24 Temmuz’da Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Yakup Akdağ’ın şehit edilmesi olayının planlayıcısı ve faili oldukları değerlendiriliyor.

TAŞERON OLARAK GİRMİŞ

Siirt’te öldürülen 3 teröristle ilgili olarak Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek basın toplantısı düzenledi. Vali Atik, öldürülen 3 teröristten birinin Siirt Belediyesinde daha önce taşeron olarak çalıştığının ve bir yıllık çalışmasının ardından ihraç edildiğini söyledi.

BELEDİYE TERÖRİSTLERİ İSTİHDAM EDİYORMUŞ

Vali Atik, “Kimliğini vermeyeceğim ama bu kişinin ayrıca bir kardeşi halen dağda. Yani Siirt Belediyesinin teröristleri istihdam ettiğini son operasyonda öğrendik. Arkadaşlarımızın yaptığı operasyonların ne kadar isabetli olduğunu gördük. Kamu kaynaklarının teröristlere peşkeş çekildiğini, dağdaki teröristlerin kardeşleri veya yakınlarının belediyede istihdam edildiğini gördük” diye konuştu.

  • Suikasttan kurtulmuştu
  • Kaymakam Mehmet Kocabey’e 7 Temmuz tarihinde suikast girişiminde bulunulmuştu. Kocabey'in makam aracının geçişi sırasında önceden PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Kaymakam saldırıyı yara almadan atlamıştı.
#Mehmet Kocabey
#Ali Fuat Atik
#Siirt
7 yıl önce