|

O patronlara FETÖ davası

FETÖ elebaşı Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya 1.5 milyon TL aktaran Akın Çorap’ın sahipleri Ali Yarkın ve İhsan Yarkın hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’nden 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 03:16 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Ali Yarkın - İhsan Yarkın
Ali Yarkın - İhsan Yarkın

Türkiye’nin en büyük 5 çorap üreticisinden birisi olan Akın Çorap şirketinin sahiplerine ‘terör örgütü üyeliği’ kapsamında dava açıldı. İhsan ve Ali Yarkın’ın 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istendi.

GÜLEN’İN TALİMATIYLA 1.5 MİLYON TL AKTARDILAR

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akın Çorap’ın FETÖ elebaşının talimatı üzerine Bank Asya’ya 1.5 Milyon TL yatırdığı ifade edildi. Yıllık cirosu 50 Milyon TL civarlarında seyreden Akın Çorap geçtiğimiz sene TMSF denetimine geçirildi.

KARA İLE İRTİBATLI

Hazırlanan iddianamede şüpheli İhsan Yarkın’ın FETÖ ile bağlantılı Giresun İş Hayatı Derneği üyesi olduğu, örgütün tepe yöneticilerinden Ahmet Kara ile telefon irtibatının bulunduğu belirlendi.

BANKANIN ORTAĞIYDI

Şirketin asıl sahibi baba Ali Yarkın’ın ise o dönem örgütün bankası olan Bank Asya’nın ortaklarından bir tanesi olduğu ortaya çıkarıldı.

BAĞIŞ VAR AMA MİKTAR YOK

Şüphelilerin şirketten FETÖ ile iltisaklı dernek ve vakıflara yapılan himmet miktarına ise banka ile gönderilmesine rağmen ulaşılamadı.

#FETÖ
#Ali Yarkın
#İhsan Yarkın
6 yıl önce