|

Tüm boyutlarıyla inceliyoruz

Cemal Kaşıkçı soruşturması sürüyor. 2 Ekim günü Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girişinden yaklaşık 2 saat sonra binadan çıkış yapan ve 300 metre mesafedeki konuta giden minibüs detaylı şekilde incelendi.

Mustafa Sait Özkan ve
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili kamuoyuna ilk kez açıklama yaptı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili kamuoyuna ilk kez açıklama yaptı.

Eski Başkonsolos Muhammed el Uteybi’nin rezidansına Kaşıkçı’nın cesedini taşıdığı iddia edilen 34 CC 1865 plakalı Mercedes Vito marka araçtaki incelemeler 3 saat sürdü. Kriminal ekiplerin önceki gece saat 02.00’da rezidanstan ayrılarak tekrardan başkonsolosluk binasına giriş yaptığı görüldü. Konsolosluğun kapalı garajında park halinde bulunan şüpheli minibüsün saat 05.00’a kadar arandığı öğrenildi. Kaşıkçı’nın içinde olduğu düşünülen konsolosluğa ait siyah minibüste yapılan çalışmada olay yeri inceleme ekiplerinin Luminol adı verilen kimyasal madde kullandığı ve Kaşıkçı’ya ait bir bulguya ulaşma adına detaylı çalışma yürüttü öğrenildi.



Her şey kuralına uygun

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine ilişkin yürütülen soruşturmaya dair açıklama yaptı. Başsavcı İrfan Fidan imzalı açıklamada Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim tarihinde soruşturmanın ivedi bir şekilde başladığı hatırlatıldı. Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in Levent Polis Karakolu’na olayla ilgili başvuruda bulunduğu, sonrasında Adalet ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Suud yetkilileriyle gereken yazışmaların yapıldığı belirtilen açıklamada, olay mahalindeki arama ve kriminal inceleme için izin istendiği kaydedildi. Arama talebinin Suudi Arabistan tarafınca 15 Ekim itibariyle kabul edildiği kaydedilen bildiride, aynı gün İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından arama, el koyma ve inceleme kararı alınarak belirtilen adreslerde arama çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi. Başsavcı Fidan, tüm çalışmaların uluslararası teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine göre yürütüldüğünü vurguladı.

#Cemal Kaşıkçı
#konsolosluk
6 yıl önce