|

O kahraman Yusuf Çelik

Darbecilerin zırhlı araçta katlettiği şehidinYusuf Çelik olduğu belirlendi. Çelik, şehit edilmeden önce tankların önüne yatarken çekilen fotoğrafıyla 15 Temmuz’un simge isimlerindendi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:19 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yusuf Çelik, darbecilerin Genelkurmay Başkanlığı karargahını işgal etmelerini engellemek için zırhlı araçların önüne yatmıştı. Çelik bu direnişiyle 15 Temmuz’un Ankara’daki simgesi haline gelmişti.
Yusuf Çelik, darbecilerin Genelkurmay Başkanlığı karargahını işgal etmelerini engellemek için zırhlı araçların önüne yatmıştı. Çelik bu direnişiyle 15 Temmuz’un Ankara’daki simgesi haline gelmişti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı karargahını işgal eden cuntacıların zırhlı araç içinde şehit ettiği sivil vatandaşın Yusuf Çelik olduğu ortaya çıktı. Çelik'in şehit edilmesine ilişkin yeni görüntülere de ulaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı karargahının güvenlik kameralarınca kaydedilen Çelik'in şehit edilmesine ilişkin katliamın görüntüleri, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin "Çatı" davası dosyasına girdi.

DİRENİŞİN SİMGESİ

Çelik, 15 Temmuz'da cuntaya karşı direnmek için Genelkurmay Başkanlığı karargahının önüne geldi. Darbecileri protesto eden Çelik, Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı tanklarının Genelkurmay Başkanlığı karargahını işgal etmelerini engellemek için zırhlı araçların önüne yattı. Bu direnişiyle 15 Temmuz'un Ankara'daki simgesi haline gelen Çelik, tankların karargaha girişini bu şekilde bir süreliğine engelledi.


TANKLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Saat 00.50'de kameranın açısına giren kahraman Çelik, kurşunlardan korunmak için dağılan kalabalığın arasından çıkarak darbecilerin tehdit ateşine rağmen tankların üzerine yürüdü. Kahramanın kararlığı karşısında yeniden silaha sarılan son üç rakamı "624" olan tankın kulesindeki darbeci, Çelik'i göğsünden vurdu. Bir süre sonra yaralı Çelik, ayaklarından sürüklenerek "252152" plakalı Kobra aracına bindirilerek Meclis kavşağı istikametinden götürüldü.

BİR DAKİKADA ÖLDÜRDÜLER

Genelkurmay Güney Nizamiye'den karargaha girdiği kameralara yansıyan Kobra araç, saat 01.31'i gösterdiği sırada dur kalk yaparak Genelkurmay karargahı içindeki Ayyıldız bölgesine geldi. Biraz ilerledikten sonra tekrar duran zırhlı aracın arka kapısı açıldı. Bundan sonraki görüntülerde, araç içindeki askerler Çelik'e yoğun bir şekilde şiddet uyguladı. Yaklaşık bir dakika sonra hayatını kaybettiği anlaşılan Çelik, askerler tarafından tekmelenerek araçtan yola atıldı.

46 YAŞINDAYDI

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında cuntacılara karşı mücadele verirken şehit olanlar arasında iki Yusuf Çelik bulunuyordu. Yusuf Çeliklerden biri 46, diğeri 65 yaşındaydı. 46 yaşındaki Yusuf Çelik, zırhlı araç içinde, Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelen diğer Yusuf Çelik ise tankın üzerine çıktığı sırada şehit edildi.


Ayaklarından sürüklediler

Cansız bedeni dakikalarca yolun ortasında duran Çelik’in naaşı tankçı sınıfından bir rütbelinin talimatıyla askerlerce sürüklenerek ağaçlık alana taşındı. Darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra yeniden olay yerine gelen Kobra aracındaki askerlerin, şehit Çelik’in bedenini telaşlı bir şekilde aramaları da kameralar tarafından kaydedildi. Çevredeki diğer askerlerin yönlendirmesiyle Çelik’in cansız bedenine ulaşan darbeciler, cenazeyi kontrol ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı.

#FETö
#Darbe
#15 Temmuz
#Yusuf Çelik
6 yıl önce